Érdekességek, kocsonya rekordok > Kocsonya - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Érdekességek, kocsonya rekordok > 7 weboldal. Kategória leírása: Rekord méretű, kinézetű kocsonya különlegességek.
Szponzorált linkek
Békák a kocsonyában
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjc/0/25480/1

Hogy micsoda? Te még nem találkoztál ilyesmivel? De a híres mondást biztosan ismered, miszerint "Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka." De vajon miért pislog? És egyáltalán hogy került oda? Járj utána velünk: fejtsük meg közösen ennek a szóláshasonlatnak az eredetét!

Békák a kocsonyában
A miskolci kocsonya a finn televízióban
http://www.kocsonyafesztival.hu/mediaszoba/a-miskolci-kocsonya-a-finn-televi ...

Egy nem mindennapi 15 részes filmsorozat készül januárban Magyarországról egy magyar származású finn séf szemüvegén keresztül. Az Apám útja című történet kitalálója és egyben a televíziós filmsorozat producere Milkovics Pál. A rendező évekkel ezelőtt álmodta meg a finn utazó séf történetét, aki apja naplóját követve egy lakóautóval újra felfedezi magyar gyökereit, a magyar tájakat, városokat és embereket; természetesen mindezt a gasztronómiai jegyében. A 15 állomos egyike a kocsonyának köszönhetően Miskolc, ahol a forgatás hétfőn volt. Milkovics Pál évekkel ezelőtt találkozott a magyar származású világhírű finn séffel és íróval, Sami Garammal, akinek családja egri származású. Sami Garam egyben a Mikulás hivatalos szakácsa is, Helsinkiben él, népszerű finn séf, televíziókban és rádióban sikeres főzőműsorokat vezet. Többször járt már Budapesten, főzött is hazánkban.

A miskolci kocsonya a finn televízióban
Rekordkocsonya Felsőtárkányon
http://hvg.hu/gasztronomia/20110205_folsotarkony_kocsonya

Pénteken 12 és 20 óra között főtt Felsőtárkányon az a 65 liter kocsonyaalap, amely ma délelőttre megalvadt, így már a hatodik országos rekord fűződik Jankó István nevéhez. Mától ez a világ legnagyobb négyszögletes üvegtányérjában hitelesített kocsonya. A Jankó István és séfcsapata által készített kocsonya megfelelt az előírásoknak, ám tömege nem érte el a tavalyit. A rekordkísérlet során 40 kg mangalica körmöt és 10 kg bőrt, 3 kg fokhagymát és ugyanennyi vöröshagymát, 1 kg sót, valamint 20 dkg szemes fekete borsot használtak fel, a főzésre előkészített mennyiség pedig 65 liter volt.

Rekordkocsonya Felsőtárkányon
120 kilós az új világrekord kocsonya
http://gasztro-tv.hu/hirek/120-kilos-uj-vilagrekord-kocsonya

Gastro TV - Majdnem 1 négyzetméteres, és 5 centi mély tál kellett ahhoz, hogy beleférjen az új világrekordnak számító kocsonya. Felsőtárkányban csinálták hétvégén az ottani kocsonyafesztiválra, és a saját, tavalyi rekordjukat döntötték meg a nagyjából 120 kilós óriás kocsonyával. A tavalyi egyébként ennél nehezebb volt, de az idei azért lett mégis rekord, mert szögletes tányérban ekkora kocsonyát még soha sehol nem csináltak. A terv az, hogy jövőre már a Guinnes World Records képviselőit is meghívják, és hivatalosan is világrekordnak regisztrálják a 2012-es kocsonyájukat.

120 kilós az új világrekord kocsonya
A molekuláris gasztronómia
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/molekularis-gasztronomia

Ételkészítés, biokémiai és fizikai-kémiai alapelvek szerint. Ez a tudományág a gyakorló szakácsoknak segít abban, hogy tökéletesítsék technikájukat, jobb és érdekesebb ételeket készítsenek. Kutatások szerint, az alapanyagok és ételek szétbontásával elkülöníthetők azok jellegzetes ízei és tulajdonságai, később újszerű módon állíthatók össze ismét.

A molekuláris gasztronómia
Kocsonyatorta
http://www.kocsonyafesztival.hu/hirek/fesztivalhirek/kocsonyatorta-a-kreativ ...

Kocsonyatorta a kreatív kocsonyák versenyében. Egyedülálló kocsonyatortát mutatott be idén a turizmus szakma találkozóján Zila László mestercukrász, amelyhez hasonlót várhatóan a jubileumi Kocsonyafesztiválon is elkészít majd. Ennek apróján beszélgettünk az utóbbi három év „Ország tortáinak” megálmodójával.

Kocsonyatorta
Konnektorkocsonya (disznóorr)
http://grocceni.com/recept/kocsonya6.html

1 kg disznóorr, 30 dkg disznóbőrke, 2 fej hagyma, 5 fej fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 babérlevél, só. Alaposan megtisztítom a röfiorrokat és a bőrt, majd egy fazékban odateszem őket a tisztított hagymával, fokhagymával, a fűszerekkel és a sóval együtt és annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Lassan puhára főzöm, mialatt leszedegetem a tetején képződő habot. Levéből egy-egy kanálnyit belekanalazok egy egy szélesedő oldalú pohárba. Hidegre teszem dermedni. Utána beleteszem a röfiorrokat, majd óvatosan rámerem a többi levet is.

Konnektorkocsonya (disznóorr)
Hirdetések
Oldal leírása
kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei.
Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 128 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3530