A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Kocsonya - wyw.hu

Tartalom:

kocsonya.wyw.hu

A disznóságok lényege
A disznóságok lényege
http://malackaraj.hu/cimke/kocsonya/

malackaraj.hu - A zsír összeköt. Térjünk vissza a magyar kocsonyához, vagyis a honi disznóság esszenciájához. Jó lesz tudnia az érzékeny olvasónak, hogy kocsonya-ügyben a magyar irodalom erősen megosztott. Itt van például Váncsa mester, aki esküszik arra, hogy jó magyar ember csakis a végén fokhagymáz. Aczél Géza (a Csülökkönyv szerzője) és Esterházy Péter viszont (állítólag) a szigligeti strandon kiegyezett abban, hogy a fele fokhagymát a főzés elején, a másik felét a végén kell beletenni. Hát ilyen széthúzó a honi literatúra. Századok múltán talán már senki nem fog emlékezni a népi-urbánus szembenállásra, de az Aczél-féle „fele-fele-fokhagymázók” és a Váncsa-féle „végénfokhagymázók” még mindig dühödten néznek majd farkasszemet az irodalmi fazék felett. (A magam részéről a „sunyi túlfokhagymázók” táborába tartozom. Ha éppen nem néz oda senki, hát hajítok néhány gerezd apróra vágott fokhagymát a lábosba – elején, közepén, végén, mindig.)

malackaraj.hu
A miskolci kocsonya a finn televízióban
A miskolci kocsonya a finn televízióban
http://www.kocsonyafesztival.hu/mediaszoba/a-miskolci-kocsonya-a-finn-televi ...

Egy nem mindennapi 15 részes filmsorozat készül januárban Magyarországról egy magyar származású finn séf szemüvegén keresztül. Az Apám útja című történet kitalálója és egyben a televíziós filmsorozat producere Milkovics Pál. A rendező évekkel ezelőtt álmodta meg a finn utazó séf történetét, aki apja naplóját követve egy lakóautóval újra felfedezi magyar gyökereit, a magyar tájakat, városokat és embereket; természetesen mindezt a gasztronómiai jegyében. A 15 állomos egyike a kocsonyának köszönhetően Miskolc, ahol a forgatás hétfőn volt. Milkovics Pál évekkel ezelőtt találkozott a magyar származású világhírű finn séffel és íróval, Sami Garammal, akinek családja egri származású. Sami Garam egyben a Mikulás hivatalos szakácsa is, Helsinkiben él, népszerű finn séf, televíziókban és rádióban sikeres főzőműsorokat vezet. Többször járt már Budapesten, főzött is hazánkban.

www.kocsonyafesztival.hu
A miskolci kocsonya hiteles története
A miskolci kocsonya hiteles története
http://miskolcpince.emiter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5 ...

Hogy pislogott-e a béka a miskolci kocsonyában vagy sem, mindmáig nem derült ki. Az viszont igen, hogy a miskolciaknak régtől fogva kedvelt eledele volt, s mint ilyet, a sokadalmakon kívül a korcsmákban, vendéglőkben is feltálaltak, nem beszélve az avasi vagy tetemvári pincékről, pincézésekről.

miskolcpince.emiter.hu
A molekuláris gasztronómia
A molekuláris gasztronómia
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/cikkek/molekularis-gasztronomia

Ételkészítés, biokémiai és fizikai-kémiai alapelvek szerint. Ez a tudományág a gyakorló szakácsoknak segít abban, hogy tökéletesítsék technikájukat, jobb és érdekesebb ételeket készítsenek. Kutatások szerint, az alapanyagok és ételek szétbontásával elkülöníthetők azok jellegzetes ízei és tulajdonságai, később újszerű módon állíthatók össze ismét.

www.kulinarisvilag.hu
A tökéletes kocsonya receptje
A tökéletes kocsonya receptje
http://hvg.hu/gasztronomia/20091214_tokeletes_kocsonya_recept

A hvg.hu receptje. Zilahy Ágnes receptjét némileg tovább fejlesztve készíthetjük el azt, ami szerintünk a: tökéletes kocsonya!

hvg.hu
Almakocsonya tormás csirkecombbal
Almakocsonya tormás csirkecombbal
http://www.videkize.hu/almakocsonya_tormas_csirkecombbal

Az almát meghámozzuk, apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában is elég ízletes. A kocsonyát fóliával kibélelt formába öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni...

www.videkize.hu
Anya, ez isteni! - receptje
Anya, ez isteni! - receptje
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/11/kocsonya.html

A húsokat megmossuk, daraboljuk és hideg vízbe (annyi, hogy jól ellepje) feltesszük főni egy hatalmas edényben a felnegyedelt hagymával, egy fej fokhagymával, sóval, borssal. Ha forr, azonnal minimál takarékra csendesítjük alatta a lángot/hőforrást, mert csak gyöngyözve szabad neki főni, különben zavaros lesz a kocsonya.

gabojszakonyhaja.blogspot.com
Aszpik Hidegkonyha
Aszpik Hidegkonyha
http://www.aszpikhidegkonyha.hu/

Aszpik Hidegkonyha 20 éve áll az Önök rendelkezésére! Hidegtál rendelés. Aszpikos áruk: Aszpikos sonkatekercs, Aszpikos imbisz sajtos, Aszpikos imbisz füstölt nyelves, Aszpikos imbisz húsos, vegetáriánus imbisz.

www.aszpikhidegkonyha.hu
Aszpikoldal
Aszpikoldal
http://a2.grocceni.com/aszpik.html

Nagyon látványos hideghonyhai készítmények az "Aszpikos imbiszek". Ezeket készíthetjük edényben maradó, vagy pedig kiborított kivitelben egyaránt. Aszpikos receptek, aszpik készítés.

a2.grocceni.com
Aszpikos felvágott házilag
Aszpikos felvágott házilag
http://jokaja.hu/aszpikos-felvagott-hazilag/

Ilyen kocsonyázott húsokból készült felvágottakat a boltban is kapni, ám érdemes házilag elkészíteni. Nem csak azért, mert lényegesen olcsóbban jövünk ki, hanem azért is mert csak az lesz benne, amit oda szántunk, és kedvünkre kíséretezhetjük ki az ízesítését.

jokaja.hu
Aszpikos húsvéti sonka
Aszpikos húsvéti sonka
http://www.nlcafe.hu/husvet_uj/20060412/aszpikos_husveti_sonka-terrin

Nagyszerű húsvéti étel, az aszpikos húsvéti sonka. A füstölt tarját megfőzzük, és miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. A tojásokat szintén megfőzzük sós vízben, megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. 1 liter vízből vagy - ha nem túl zavaros - a sonka főzőlevéből és a zselatinporból aszpikot főzünk. A paprikát hosszú csíkokra vágjuk, és kevés olajban megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk...

www.nlcafe.hu
Aszpikos marhanyelv
Aszpikos marhanyelv
http://receptek.tv/?oldal=49&uid=830&n=25

Marhanyelvkocsonya (Aszpikos marhanyelv) A nyelvet 5 percre forró vízbe mártom, majd hidegbe és lehúzom a recés bőrét. Felteszem 1 liter sós vízbe főni és lassú tűzön főzöm (kb 3 óra). Vele főzöm a tisztított sárgarépát és a fűszereket is...

receptek.tv
Aszpikos-füstölt halas falatok
Aszpikos-füstölt halas falatok
http://www.horgaszborze.hu/receptek/aszpikos-fustolt-halas-falatok.html

A halat kis darabokra vágjuk. A kaprot megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Kis alumínium formák aljára egy-egy csipet kaprot teszünk, erre haldarabkákat rakunk. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A hallét megmelegítjük, egyesével belekeverjük a zselatinlapokat, majd kihűtjük...

www.horgaszborze.hu
Aszpikos-narancsos pulyka
Aszpikos-narancsos pulyka
http://www.onlinereceptek.hu/recept-adatlap/aszpikos-narancsos-pulyka/356

A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. A sárgarépákat és a pórét vékonyan felkarikázzuk. 2 liter vizet felforralunk, beletesszük a csontot, a zöldfűszereket, a leveskockákat, a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Kevés sóval ízesítjük, és lefedve 10 percig forraljuk...

www.onlinereceptek.hu
Az ízlelés episztemológiája - elmélkedés
Az ízlelés episztemológiája - elmélkedés
http://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=87

Váncsa István - Fokhagyma a legeslegvégén jön, amikor már megfőtt az egész, hogy az illóolajai el ne illanjanak, akkor viszont összezúzva, és igen bőségesen. Ma már másképp látom: nem zúzva, hanem vágva. Késsel, türelmesen, apróra, úgy jobb íze lesz, tisztább és üdébb. Fokhagymanyomóval persze gyorsabb, de hát hova a fenébe sietünk annyira. És minek. Az igaz magyar ember Váncsa-módra fokhagymázott kocsonyát fogyaszt, bűzfellegek mögé rejtezik, és derűsen böfög.

www.gusto.hu
Az orosz konyha kocsonyái
Az orosz konyha kocsonyái
http://www.gastronom.ru/rcp_group.aspx?gr=2115

Az orosz konyha kocsonyái - Képes receptgyűjtemény. Jelly, zselé, kocsonya ... Remegő finomságok.

www.gastronom.ru
Oldal leírása
kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei.
Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 128 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3502