Top 40 legújabb link > Kocsonya - wyw.hu

Tartalom:

kocsonya.wyw.hu

Magyaros kocsonya receptek
Magyaros kocsonya receptek
http://www.cegadatbaziscd.info/index.php/component/search/?searchword=kocson ...

Készíts magyaros kocsonyát. Nézz szét a legfinomabb kocsonya receptek között. Például elkészítheted a Kocsonyás szeleteket, Galantin kocsonyában vagy a Hal kocsonyában. Jó főzőcskézést kívánunk!

www.cegadatbaziscd.info
Kocsonyás sertéshús recept
Kocsonyás sertéshús recept
http://www.jolkifoztem.hu/recept/kocsonya-serteshusbol

Kocsonyás sertéshús recept a Jólkifőztem.hu oldalon. Igazi magyar recept a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Készítsd el te is!

www.jolkifoztem.hu
Citromos-boros halkocsonya - Vidék Íze
Citromos-boros halkocsonya - Vidék Íze
http://www.videkize.hu/citromosboros_halkocsonya

Barátaim egy jól sikerült horgászás után igazán élvezik, ha nem mindig halászlé vagy rántott hal kerül az asztalra az esti borozgatás alkalmával. A halakat filé és patkó alakúra vágom, citromos sós vízben puhára főzöm. Miután megpuhult, a főzőlét leszűröm, és a zselatinnal összekeverem a csomagoláson található leírás szerinti módon...

www.videkize.hu
Karácsonyi halkocsonya süllőből
Karácsonyi halkocsonya süllőből
http://borkultusz.com/bor-es-gasztro/karacsonyi-halkocsonya

A süllőt megtisztítjuk, kifilézzük. A halcsontokat és a halnyesedéket feltesszük főni. Lehabozzuk, majd hozzátesszük a zöldségeket. Babérlevéllel és sóval fűszerezzük, és egy jóízű halalap levet főzünk belőle. A legvégén zselatint adagolunk hozzá, hogy kihűtve majd szép kocsonyás állagot kapjunk. Külön, sós vízben feltesszük főni a kifilézett, kis szeletekre vágott halhúsunkat.

borkultusz.com
Rita konyhája
Rita konyhája
http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/halak-tenger-gyumolcsei/2393-halkocsonya-re ...

Magyarországban igen kedvelt téli étel a kocsonya. Talán kevesen tudják, de halból is lehet kocsonyát készíteni. Ez is nagyon ízletes és előnyére váljék, hogy sokkal kevesebb zsírt tartalmaz.

www.ritakonyhaja.hu
Aszpikos-füstölt halas falatok
Aszpikos-füstölt halas falatok
http://www.horgaszborze.hu/receptek/aszpikos-fustolt-halas-falatok.html

A halat kis darabokra vágjuk. A kaprot megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Kis alumínium formák aljára egy-egy csipet kaprot teszünk, erre haldarabkákat rakunk. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A hallét megmelegítjük, egyesével belekeverjük a zselatinlapokat, majd kihűtjük...

www.horgaszborze.hu
Halkocsonya mustármártással
Halkocsonya mustármártással
http://www.agroinform.com/receptek/Haletelek-Halkocsonya/20070124-111/

Halkocsonya receptje Hagyományos magyar ételreceptek. A díszítéshez: 2 kemény tojás, 10 dkg konzerv zöldborsó, egy csokor zöld petrezselyem, citrom. Mustármártás: 3 teáskanál mustár, 25 dkg majonéz, 1 kemény tojás, 1 nyers tojás sárgája, egy csokor újhagyma, só és cukor - ízlés szerint.

www.agroinform.com
horgász.hu - Recept
horgász.hu - Recept
http://www.horgasz.hu/page/71/art/1297/akt/68/html/halkocsonya.html

Halkocsonya: Hozzávalók: 1 kiló körüli ponty vagy busa, esetleg amur. Ha vannak még megmaradt halfejek, uszonyok, farkok mélyhűtve, azokat is felhasználhatjuk. Mindezekből másfél-két kiló szükséges. 1-2 fej fokhagyma, 1-2 fej hagyma, 1-2 murok, 1-2 petrezselyem, 1 kisebb zeller, 1 kávéskanál szemesbors, 1-2 babérlevél, 1 evőkanál porpaprika, 1 kávéskanál koriándermag, 3-4 tojásfehérje, só.

www.horgasz.hu
NoSalty - Zselé receptek
NoSalty - Zselé receptek
http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/edes-krem/zsele

NoSalty a webszakácskönyv - Zselé receptek: gyümölcsös, joghurtos...

www.nosalty.hu
Kocsonyafesztivál Felsőtárkányban
Kocsonyafesztivál Felsőtárkányban
http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=2475

22 csapat versengett a felsőtárkányi gasztronómiai fesztiválon. Főztek kocsonyát hagyományosan, mangalicából, kakasból, sertésből.

www.tveger.hu
Rekordkocsonya Felsőtárkányon
Rekordkocsonya Felsőtárkányon
http://hvg.hu/gasztronomia/20110205_folsotarkony_kocsonya

Pénteken 12 és 20 óra között főtt Felsőtárkányon az a 65 liter kocsonyaalap, amely ma délelőttre megalvadt, így már a hatodik országos rekord fűződik Jankó István nevéhez. Mától ez a világ legnagyobb négyszögletes üvegtányérjában hitelesített kocsonya. A Jankó István és séfcsapata által készített kocsonya megfelelt az előírásoknak, ám tömege nem érte el a tavalyit. A rekordkísérlet során 40 kg mangalica körmöt és 10 kg bőrt, 3 kg fokhagymát és ugyanennyi vöröshagymát, 1 kg sót, valamint 20 dkg szemes fekete borsot használtak fel, a főzésre előkészített mennyiség pedig 65 liter volt.

hvg.hu
Békák a kocsonyában
Békák a kocsonyában
http://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjc/0/25480/1

Hogy micsoda? Te még nem találkoztál ilyesmivel? De a híres mondást biztosan ismered, miszerint "Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka." De vajon miért pislog? És egyáltalán hogy került oda? Járj utána velünk: fejtsük meg közösen ennek a szóláshasonlatnak az eredetét!

www.sulinet.hu
Hladnetina, aspik, pihtije... (horvát recept)
Hladnetina, aspik, pihtije... (horvát recept)
http://parfe-dunja.blogspot.com/2010/12/hladnetina-aspik-pihrije.html

Hladnetina, aspik, pihtije... (Croatia) Horvát sertéskocsonya recept, mely ott is népszerű karácsonyi csemege.

parfe-dunja.blogspot.com
Konnektorkocsonya (disznóorr)
Konnektorkocsonya (disznóorr)
http://grocceni.com/recept/kocsonya6.html

1 kg disznóorr, 30 dkg disznóbőrke, 2 fej hagyma, 5 fej fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 babérlevél, só. Alaposan megtisztítom a röfiorrokat és a bőrt, majd egy fazékban odateszem őket a tisztított hagymával, fokhagymával, a fűszerekkel és a sóval együtt és annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Lassan puhára főzöm, mialatt leszedegetem a tetején képződő habot. Levéből egy-egy kanálnyit belekanalazok egy egy szélesedő oldalú pohárba. Hidegre teszem dermedni. Utána beleteszem a röfiorrokat, majd óvatosan rámerem a többi levet is.

grocceni.com
Kocsonya, ahogy mi szeretjük...
Kocsonya, ahogy mi szeretjük...
http://levaitanya.blog.hu/2011/02/20/kocsonya_ahogy_mi_szeretjuk

Kocsonya, ahogy mi szeretjük... A Lévai Tanya receptje. Pár éve költöztünk Budapestről, ide a tanyára. Mangalica gazdaságnak indultunk, de hamar világossá vált, hogy a cél jóval messzebbre vezet. Mivel túl sok "paraszt" blog nincs, ezért gondoltuk úgy, hogy feleségemmel együtt írunk azokról a dolgokról, amikre mi is rákérdeztünk valamikor s hozzátartoznak a tanyasi léthez.

levaitanya.blog.hu
A miskolci kocsonya a finn televízióban
A miskolci kocsonya a finn televízióban
http://www.kocsonyafesztival.hu/mediaszoba/a-miskolci-kocsonya-a-finn-televi ...

Egy nem mindennapi 15 részes filmsorozat készül januárban Magyarországról egy magyar származású finn séf szemüvegén keresztül. Az Apám útja című történet kitalálója és egyben a televíziós filmsorozat producere Milkovics Pál. A rendező évekkel ezelőtt álmodta meg a finn utazó séf történetét, aki apja naplóját követve egy lakóautóval újra felfedezi magyar gyökereit, a magyar tájakat, városokat és embereket; természetesen mindezt a gasztronómiai jegyében. A 15 állomos egyike a kocsonyának köszönhetően Miskolc, ahol a forgatás hétfőn volt. Milkovics Pál évekkel ezelőtt találkozott a magyar származású világhírű finn séffel és íróval, Sami Garammal, akinek családja egri származású. Sami Garam egyben a Mikulás hivatalos szakácsa is, Helsinkiben él, népszerű finn séf, televíziókban és rádióban sikeres főzőműsorokat vezet. Többször járt már Budapesten, főzött is hazánkban.

www.kocsonyafesztival.hu
Préselt malacság
Préselt malacság
http://www.nosalty.hu/recept/preselt-malacsag

Sokszor olyan nehéz kitalálni, hogy mit tegyünk a reggeliző, vagy vacsorázó család asztalára. Egy idő után már unják a felvágottat, vagy nincs kedvük meleget vacsorázni. Minden két hétben készítek egy ilyen kis adagot, egyszerre nem többet, mert úgy jó, ha 1-2 napon belül elfogy!

www.nosalty.hu
Sertéskocsonyák
Sertéskocsonyák
http://www.nepmuvesz.hu/vhaz/receptek/serteskocsonyak.htm

Többféle kocsonya recept, újabbak és régi, klasszikus receptek.

www.nepmuvesz.hu
Sertéskocsonya pirospaprikával
Sertéskocsonya pirospaprikával
http://matula.hu/index.php?section=article&rel=27&id=323

Gyomros-rovatunk ezúttal is szezonális kajával örvendezteti meg magányos férfi olvasóit, a téli hideg sztárjával, a sertéskocsonyával. Akik figyelmesen olvasták rovatunk receptjeit, már tudhatják, körbezabáltuk a disznót fejétõl a lábáig, épp csak a farka maradt ki az eddigi fogásokból. Hát ennek is eljött az ideje, íme!

matula.hu
Univer Receptek - Sertéskocsonya
Univer Receptek - Sertéskocsonya
http://www.univer.hu/recipies.php?rid=96

A kocsonyahúst megtisztítjuk, megmossuk. A körmöket hosszában félbehasítjuk (a hátsó körmöket 3 részre kell darabolni). A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meg a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát héjastól megmossuk. Mindezeket a hússal együtt egy 10 literes lábasba rakjuk.

www.univer.hu
Farsangi csirkemell kocsonya (fogyókúrázóknak is!)
Farsangi csirkemell kocsonya (fogyókúrázóknak is!)
http://www.biofa.hu/receptek/farsangi_csirkemell_kocsonya

A hozzávalókat együtt az Avair Ida (automata vezérlésű elektromos) kuktába tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a felső jelzés alatt legyen 1-2 ujjnyival. Fa vagy műanyag kanállal összekeverjük, hogy a só illetve a bors-fokhagyma mindenhova eljusson. Az edényt lezárva levesprogramon ( Congee, soup, bone) megfőzzük. Ha már levehető az automata fedele, beleteszük az 1 evőkanál zselatint...

www.biofa.hu
Birsalmás libakocsonya recept
Birsalmás libakocsonya recept
http://www.izletes.hu/szarnyas/liba/3425

A húst megmossuk, majd lábosba tesszük, úgy, hogy alul legyenek a combok, felette pedig a melle. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a zellert, és sóval ízesítjük. A többi fűszert fűszerzacskóban tesszük a lébe...

www.izletes.hu
Libakocsonya Márton-napra
Libakocsonya Márton-napra
http://gasztrovilag.hu/?p=3004

Mint egy megfagyott húsleves különös érzetet kelthet sokakban, mégis a kocsonya lágy rezgőssége az egyik legizgalmasabb téli ételeink egyike. Hagyományosan sertéshúsból készítik de miért ne próbálkozhatnánk meg Márton-nap közeledtével a kocsonya elkészítésével ízletes libahúsból is?

gasztrovilag.hu
Fácánkocsonya
Fácánkocsonya
http://www.meglepetes.hu/index.php?act=olvasoireceptkifejt&id=454

Kocsonyát nemcsak sertésből, baromfiból készíthetünk hanem fácánból is. A fácánt megtisztítjuk, hideg vízben kezdjük el főzni, majd lassú egyenletes forralással tovább. Habját lemerjük, bezöldségezzük, sóval ízesítjük, és fűszerezzük. Amikor a fácán megpuhul, kivesszük és félretesszük hűlni. Levéhez áztatott zselatint adunk, és tojásfehérjével derítjük. Lassú forralással tovább főzzük, amíg a lé kristálytiszta lesz.

www.meglepetes.hu
Zöldséges, pulykás
Zöldséges, pulykás
http://www.beresalexandra.hu/receptek2/zoldseges_pulyka_kocsonya

Súlykontroll receptek Béres Alexanrától. A pulykamellet petrezselyem gyökérrel, tyúkhúsleves kockával, sóval, fokhagymával lassú tűzön puhára főzzük, majd tálakba adagoljuk. A léhez zselatint keverünk és így merjük a húsra, majd hűvös helyen megdermesztjük.

www.beresalexandra.hu
Csülökkocsonya
Csülökkocsonya
http://tesconyha.hu/receptek/csulokkocsonya/5578/

A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet, a szemes borsot és az ecetet. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon kb. 2 óra alatt puhára főzzük. A főzési idő lejárta előtt kb. 10 perccel hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát is. A csemegeuborkát ás az ecetes gyöngyhagymát lecsöpögtetjük, az uborkákat hosszában négyfelé vágjuk... TESCOnyha

tesconyha.hu
Citromos csirkekocsonya
Citromos csirkekocsonya
http://5letes.hu/news.php?extend.302

Végét járja már a tél, használjuk hát ki az utolsó hideg napokat és készítsünk kocsonyát. Ezúttal a nagyi receptjétől is eltérhetünk egy kissé! Díszíthetjük főtt tojás, vagy citromkarikákkal, zöld petrezselyemmel ízlés szerint.

5letes.hu
Csirkekocsonya
Csirkekocsonya
http://www.totalfood.hu/receptek.php?cmd=view&id=24

Magyarország egyes részein csirkéből egyáltalán nem készítenek kocsonyát. Bizonyos vidékeken pedig az éjféli mise után mindig ezt fogyasztják. Az ételhez száraz fehérbort, rajnai vagy olaszrizlinget ajánljunk Badacsony-hegyaljáról.

www.totalfood.hu
Aszpikos marhanyelv
Aszpikos marhanyelv
http://receptek.tv/?oldal=49&uid=830&n=25

Marhanyelvkocsonya (Aszpikos marhanyelv) A nyelvet 5 percre forró vízbe mártom, majd hidegbe és lehúzom a recés bőrét. Felteszem 1 liter sós vízbe főni és lassú tűzön főzöm (kb 3 óra). Vele főzöm a tisztított sárgarépát és a fűszereket is...

receptek.tv
Gyerekkocsonya
Gyerekkocsonya
http://grocceni.com/recept/gyerekkocsonya.html

Főtt sárgarépa, fehérrépa, zeller, karotta, aszpik és díszítőelemek (borsszemek, metélőhagyma). Vékonyra szeletelem a különféle főtt zöldségféléket és állatfigurákat szúrok ki belőlük...

grocceni.com
Csirkemelles imbisz
Csirkemelles imbisz
http://grocceni.com/recept/csirkemellesimbisz.html

A csirkemellet vékony csíkokra vágom. A franciasalátát összekeverem a még langyos kocsonyával és a négy tálkába osztom. Megdermedése után ráöntök fél centi kocsonyalevet...

grocceni.com
Szómagyarító: Imbisz
Szómagyarító: Imbisz
http://www.szomagyarito.hu/szocikk.php?id=1558

Német eredetű szó. A kis adagonként megformázott, aszpikos hidegkonyhai készítmény, ízelítő megnevezése.

www.szomagyarito.hu
Borkocsonya
Borkocsonya
http://hamihami.hu/tagok/DebiGabi/receptek/Borkocsonya

A borban elkevertem a cukrot és a citromlevet, majd felforraltam. Belekevertem a zselatint, és hagytam 5 percig pihenni. Utána megint felfőztem, hogy a zselatin teljesen feloldódjon benne, de itt már belekerült a likőr is. Félretettem hűlni. A szőlőszemeket kimagoztam, a barackot szeletekre vágtam és egy talpas pohárba helyeztem...

hamihami.hu
Tejkocsonya
Tejkocsonya
http://grocceni.com/recept/tejkocsonya.html

A tejet felforralom a cukorral és a vaniliával, lehűtöm, majd belekeverem a langyos vízben feloldott zselatint. Tálkákba szűröm, majd a dermedés után gyömölcsökkel, tejszínhabbal, tortareszelékkel díszítem.

grocceni.com
Aszpikos húsvéti sonka
Aszpikos húsvéti sonka
http://www.nlcafe.hu/husvet_uj/20060412/aszpikos_husveti_sonka-terrin

Nagyszerű húsvéti étel, az aszpikos húsvéti sonka. A füstölt tarját megfőzzük, és miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. A tojásokat szintén megfőzzük sós vízben, megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. 1 liter vízből vagy - ha nem túl zavaros - a sonka főzőlevéből és a zselatinporból aszpikot főzünk. A paprikát hosszú csíkokra vágjuk, és kevés olajban megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk...

www.nlcafe.hu
Aszpikos-narancsos pulyka
Aszpikos-narancsos pulyka
http://www.onlinereceptek.hu/recept-adatlap/aszpikos-narancsos-pulyka/356

A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. A sárgarépákat és a pórét vékonyan felkarikázzuk. 2 liter vizet felforralunk, beletesszük a csontot, a zöldfűszereket, a leveskockákat, a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Kevés sóval ízesítjük, és lefedve 10 percig forraljuk...

www.onlinereceptek.hu
Gombás sonkarolád aszpikban
Gombás sonkarolád aszpikban
http://kozosgomba.blogspot.com/2007/12/gombs-sonkarold-aszpikban.html

Nekem még nem sikerült kedvemet szegni, továbbra is nagy eseménynek tartom és lázban égek, hogy valami nagyon új, nagyon mutatós ételt készítsek, mit tehetek, ha nekem ez a gombás-főzés az egyik káros szenvedélyem...Megjelent az üzletek kínálatában a tormás sonka aszpikban. Miért nem lehetne gombás sonka aszpikban is? Csak meg kell csinálni.

kozosgomba.blogspot.com
Aszpikos felvágott házilag
Aszpikos felvágott házilag
http://jokaja.hu/aszpikos-felvagott-hazilag/

Ilyen kocsonyázott húsokból készült felvágottakat a boltban is kapni, ám érdemes házilag elkészíteni. Nem csak azért, mert lényegesen olcsóbban jövünk ki, hanem azért is mert csak az lesz benne, amit oda szántunk, és kedvünkre kíséretezhetjük ki az ízesítését.

jokaja.hu
Klasszikus aszpik recept
Klasszikus aszpik recept
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/aszpik-recept

Ez a recept a klasszikus aszpik elkészítését segíti. A marhacsontokat feldaraboljuk, alaposan leöblítjük, s annyi vízzel, amennyi elfedi, feltesszük főni...

www.kulinarisvilag.hu
Boros szőlőkocsonya
Boros szőlőkocsonya
http://www.gastromania.hu/boros-szolokocsonya

A szőlőt leszemezzük, megmossuk és a szemeket vegyesen négy kisebb pudingformába töltjük. A bort a citromlével, a cukorral felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, majd kissé kihűtjük és a szőlőre öntjük. Kocsonyásodni hagyjuk. Célszerű a formákat kicsit megütögetni, hogy a zselé mindenhova befolyhasson.

www.gastromania.hu
Oldal leírása
kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei.
Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 128 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3477