Top 40 legnépszerűbb link > Kocsonya - wyw.hu

Szponzorált linkek
Gasztronómia
http://directory.wyw.hu/Gasztronomia/

WYW globál directory: Gasztrónómia katalógus. Gasztronómiához kapcsolódó honlapok gyűjteménye.

Gasztronómia
Aszpikoldal
http://a2.grocceni.com/aszpik.html

Nagyon látványos hideghonyhai készítmények az "Aszpikos imbiszek". Ezeket készíthetjük edényben maradó, vagy pedig kiborított kivitelben egyaránt. Aszpikos receptek, aszpik készítés.

Aszpikoldal
Aszpikos felvágott házilag
http://jokaja.hu/aszpikos-felvagott-hazilag/

Ilyen kocsonyázott húsokból készült felvágottakat a boltban is kapni, ám érdemes házilag elkészíteni. Nem csak azért, mert lényegesen olcsóbban jövünk ki, hanem azért is mert csak az lesz benne, amit oda szántunk, és kedvünkre kíséretezhetjük ki az ízesítését.

Aszpikos felvágott házilag
Zselé receptek - Dr. Oetker
http://www.oetker.hu/oetker_hu/html/default/debi-75tc3h.hu.html

Zselé receptek, A zselék áttetsző színe gyönyörűen mutat egy szép üvegpohárban. Az asztal díszei lehetnek a finomságokat rejtő kelyhek.

Zselé receptek - Dr. Oetker
Csirkekocsonya
http://www.totalfood.hu/receptek.php?cmd=view&id=24

Magyarország egyes részein csirkéből egyáltalán nem készítenek kocsonyát. Bizonyos vidékeken pedig az éjféli mise után mindig ezt fogyasztják. Az ételhez száraz fehérbort, rajnai vagy olaszrizlinget ajánljunk Badacsony-hegyaljáról.

Csirkekocsonya
Klasszikus aszpik recept
http://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/aszpik-recept

Ez a recept a klasszikus aszpik elkészítését segíti. A marhacsontokat feldaraboljuk, alaposan leöblítjük, s annyi vízzel, amennyi elfedi, feltesszük főni...

Klasszikus aszpik recept
NoSalty - Zselé receptek
http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/edes-krem/zsele

NoSalty a webszakácskönyv - Zselé receptek: gyümölcsös, joghurtos...

NoSalty - Zselé receptek
Felsőtárkány - Kocsonyafőző Verseny és fesztivál
http://www.mngsz.com/hirek/ha-farsang-akkor-kocsonya-es-fank

Túl vagyunk a karácsonyon, előttünk a farsangi időszak, hideg van, a disznóvágásból kikeveredett fülek, farkak, csülkök tökéletes helyet kapnak egy-egy nagy tál kocsonyában. Így történik ez VII. alkalommal Felsőtárkányban a Kocsonyafőző Versenyen és Fesztiválon. Óriási érdeklődéssel mint egy 22 csapat érkezett február 5.-én a Nemzetközivé szélesedett versenyre.

Felsőtárkány - Kocsonyafőző Verseny és fesztivál
Aszpik Hidegkonyha
http://www.aszpikhidegkonyha.hu/

Aszpik Hidegkonyha 20 éve áll az Önök rendelkezésére! Hidegtál rendelés. Aszpikos áruk: Aszpikos sonkatekercs, Aszpikos imbisz sajtos, Aszpikos imbisz füstölt nyelves, Aszpikos imbisz húsos, vegetáriánus imbisz.

Aszpik Hidegkonyha
Pulyka kocsonya
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2010/01/pulyka-kocsonya.html

A sertés kocsonyánál könnyedebb változat, a legjobb, ha pulyka szárnyból és alsócombból főzzük. Ugyanúgy készül, mint a sertés kocsonya, de a bőrkét nem szoktuk „tálalni” (annak Boxi kutyánk jobban örül), a tányérra csak a szín hús kerül.

Pulyka kocsonya
Poharas gyümölcskocsonya
http://www.meglepetes.hu/index.php?act=receptkifejt&id=699

A vizet felforraljuk, a zselatint a cukorral elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a vízbe. Újra felforraljuk. Levesszük a tűzről, beleöntjük a triple sec-et és a citromlevet...

Poharas gyümölcskocsonya
A tökéletes kocsonya receptje
http://hvg.hu/gasztronomia/20091214_tokeletes_kocsonya_recept

A hvg.hu receptje. Zilahy Ágnes receptjét némileg tovább fejlesztve készíthetjük el azt, ami szerintünk a: tökéletes kocsonya!

A tökéletes kocsonya receptje
Hogyan készítsünk kocsonyát?
http://videosmart.hu/video/hogyan-keszitsunk-kocsonyat

Hogyan készítsünk kocsonyát? - VideoSmart - Videórecept. Hozzávalók, elkészítési folyamat lépésről-lépésre.

Hogyan készítsünk kocsonyát?
Magyaros pontykocsonya
http://www.bhm.hu/recept/edesvizi/ponty/kocsonya.php

Egy jól sikerült horgászás után, jöhet a pontykocsonya! A fejből és a csontokból vöröshagymával, zöldpaprikával, paradicsommal halalaplevet főzök. Sót, fűszerpaprikát adok hozzá, és lassú tűzön addig főzöm, amíg a csontokról a hús le nem válik.

Magyaros pontykocsonya
Gyümölcskocsonya Eper
http://www.oetker.hu/oetker_hu/html/default/debi-5dpa38.hu.html

A Dr. Oetker eperízű Gyümölcskocsonya világító piros színével és finom eper aromájával különösen kedvelt. A gyümölcskocsonyát fogyaszthatja önálló desszertként is, de szeletes sütemények díszítésére is kiválóan alkalmas.

Gyümölcskocsonya Eper
Aszpikos marhanyelv
http://receptek.tv/?oldal=49&uid=830&n=25

Marhanyelvkocsonya (Aszpikos marhanyelv) A nyelvet 5 percre forró vízbe mártom, majd hidegbe és lehúzom a recés bőrét. Felteszem 1 liter sós vízbe főni és lassú tűzön főzöm (kb 3 óra). Vele főzöm a tisztított sárgarépát és a fűszereket is...

Aszpikos marhanyelv
Citromzselé kivivel
http://www.nosalty.hu/recept/citromzsele-kivivel

Nálunk valahogy nem népszerűek a gyümölcszselék, német barátaim szoktattak engem is az élvezetére. Főleg ilyenkor, a télvégi vitaminhiányos időszakban nincs hátrányukra egy kis vitamin rásegítés.

Citromzselé kivivel
Ízvadász: Házi kocsonya készítése
http://www.youtube.com/watch?v=k6oUGmIu_6o

Ízvadász: Házi kocsonya készítése. Sertéskocsonya készítése Zsidek Lászlóval.

Ízvadász: Házi kocsonya készítése
Programok 2012-ben
http://www.kocsonyafesztival.hu/programok/

A miskolci kocsonyafesztivál 2012-es programjai, dátum, idő és helyszínek szerint.

Programok 2012-ben
Kocsonya - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kocsonya

A kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel. A kocsonya készítésének az első írott receptje Franciaországban maradt fenn. Az első, kocsonyával kapcsolatos magyar írásos emlék 1544-ből való. A miskolci közmondások közül országosan ismertté vált a „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”. 2000 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez.

Kocsonya - Wikipédia
Kocsonya készítés - Videórecept
http://www.videocentrum.hu/miele-fozoiskola/kocsonya-keszites-videorecept-vi ...

Mirele főzőiskola: Kocsonya készítés - Videórecept. Tanulj főzni a Mielével, lesd el séfünk Kis Sándor konyhai trükkjeit! www.videocentrum.hu videómegosztó portál. Gasztronómia kategóriánkban még több ételt, videóreceptet találsz.

Kocsonya készítés - Videórecept
Kocsonyafesztivál - Képgaléria
http://www.kocsonyafesztival.hu/galeria/

Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált, kocsonyabált rendez. A fesztiválon készült képeket, fotókat láthatjuk a galériában.

Kocsonyafesztivál - Képgaléria
Bűvösszakács - Halkocsonya
http://buvosszakacs.blog.hu/2011/04/20/halkocsonya

A megtisztított, darabora vágott halgerincet és -fejet (ponty, keszeg, süllő)alaposan lemossuk, majd hideg vízben félóráig ázni hagyjuk. Közben nagyobb lábosban kevés vajon feltesszük a hagymát, a póréhagymát, a gombát, az édesköményt. Lefedve 10 percig kis lángon pároljuk saját levükben.

Bűvösszakács - Halkocsonya
Csirkekocsonya gazdagon - Vidék Íze
http://www.videkize.hu/csirkekocsonya_gazdagon

A csirkemellet kicsontozom, a bőrét leszedem. A csontot kb. másfél liter vízbe teszem a feldarabolt zöldségekkel, fokhagymával együtt, majd megfűszerezve csontlevest főzök belőle. Később a mellfilét, a szárnyakat, a combokat is hozzáadom, és további bő 30 percig forralom. A főzési idő vége előtt 10 perccel a brokkolit és a karfiolt is beleteszem, hogy puhára főjenek a hússal együtt. Várakozás közben jut idő megfőzni a két tojást és megpárolni a zöldborsót...

Csirkekocsonya gazdagon - Vidék Íze
Gombás sonkarolád aszpikban
http://kozosgomba.blogspot.com/2007/12/gombs-sonkarold-aszpikban.html

Nekem még nem sikerült kedvemet szegni, továbbra is nagy eseménynek tartom és lázban égek, hogy valami nagyon új, nagyon mutatós ételt készítsek, mit tehetek, ha nekem ez a gombás-főzés az egyik káros szenvedélyem...Megjelent az üzletek kínálatában a tormás sonka aszpikban. Miért nem lehetne gombás sonka aszpikban is? Csak meg kell csinálni.

Gombás sonkarolád aszpikban
Sertéskocsonyák
http://www.nepmuvesz.hu/vhaz/receptek/serteskocsonyak.htm

Többféle kocsonya recept, újabbak és régi, klasszikus receptek.

Sertéskocsonyák
Az ízlelés episztemológiája - elmélkedés
http://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=87

Váncsa István - Fokhagyma a legeslegvégén jön, amikor már megfőtt az egész, hogy az illóolajai el ne illanjanak, akkor viszont összezúzva, és igen bőségesen. Ma már másképp látom: nem zúzva, hanem vágva. Késsel, türelmesen, apróra, úgy jobb íze lesz, tisztább és üdébb. Fokhagymanyomóval persze gyorsabb, de hát hova a fenébe sietünk annyira. És minek. Az igaz magyar ember Váncsa-módra fokhagymázott kocsonyát fogyaszt, bűzfellegek mögé rejtezik, és derűsen böfög.

Az ízlelés episztemológiája - elmélkedés
Aszpikos húsvéti sonka
http://www.nlcafe.hu/husvet_uj/20060412/aszpikos_husveti_sonka-terrin

Nagyszerű húsvéti étel, az aszpikos húsvéti sonka. A füstölt tarját megfőzzük, és miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. A tojásokat szintén megfőzzük sós vízben, megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. 1 liter vízből vagy - ha nem túl zavaros - a sonka főzőlevéből és a zselatinporból aszpikot főzünk. A paprikát hosszú csíkokra vágjuk, és kevés olajban megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk...

Aszpikos húsvéti sonka
Egyszemélyes tálkák pulykaszárnyból
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2011/01/vkf-39.html

Az idei első, a sorban már a 39.-ik Vigyázz, Kész, Főzz! játék egyik témája a kocsonya. Dizájnos egyszemélyes adagokat készítettem pulykaszárnyból. Akinek jó a kézügyessége, cifrázhatja a díszítést.

Egyszemélyes tálkák pulykaszárnyból
Kocsonya, ahogy mi szeretjük...
http://levaitanya.blog.hu/2011/02/20/kocsonya_ahogy_mi_szeretjuk

Kocsonya, ahogy mi szeretjük... A Lévai Tanya receptje. Pár éve költöztünk Budapestről, ide a tanyára. Mangalica gazdaságnak indultunk, de hamar világossá vált, hogy a cél jóval messzebbre vezet. Mivel túl sok "paraszt" blog nincs, ezért gondoltuk úgy, hogy feleségemmel együtt írunk azokról a dolgokról, amikre mi is rákérdeztünk valamikor s hozzátartoznak a tanyasi léthez.

Kocsonya, ahogy mi szeretjük...
Kocsonya költemény
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Miskolc_Kocsonyafesztiva ...

Jelly festival, Kocsonyafesztivál - Miskolc, Hungary, 2008

Kocsonya költemény
Rita konyhája
http://www.ritakonyhaja.hu/etlap/halak-tenger-gyumolcsei/2393-halkocsonya-re ...

Magyarországban igen kedvelt téli étel a kocsonya. Talán kevesen tudják, de halból is lehet kocsonyát készíteni. Ez is nagyon ízletes és előnyére váljék, hogy sokkal kevesebb zsírt tartalmaz.

Rita konyhája
Farsangi csirkemell kocsonya (fogyókúrázóknak is!)
http://www.biofa.hu/receptek/farsangi_csirkemell_kocsonya

A hozzávalókat együtt az Avair Ida (automata vezérlésű elektromos) kuktába tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a felső jelzés alatt legyen 1-2 ujjnyival. Fa vagy műanyag kanállal összekeverjük, hogy a só illetve a bors-fokhagyma mindenhova eljusson. Az edényt lezárva levesprogramon ( Congee, soup, bone) megfőzzük. Ha már levehető az automata fedele, beleteszük az 1 evőkanál zselatint...

Farsangi csirkemell kocsonya (fogyókúrázóknak is!)
Kocsonyafesztivál Felsőtárkányban
http://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=2475

22 csapat versengett a felsőtárkányi gasztronómiai fesztiválon. Főztek kocsonyát hagyományosan, mangalicából, kakasból, sertésből.

Kocsonyafesztivál Felsőtárkányban
horgász.hu - Recept
http://www.horgasz.hu/page/71/art/1297/akt/68/html/halkocsonya.html

Halkocsonya: Hozzávalók: 1 kiló körüli ponty vagy busa, esetleg amur. Ha vannak még megmaradt halfejek, uszonyok, farkok mélyhűtve, azokat is felhasználhatjuk. Mindezekből másfél-két kiló szükséges. 1-2 fej fokhagyma, 1-2 fej hagyma, 1-2 murok, 1-2 petrezselyem, 1 kisebb zeller, 1 kávéskanál szemesbors, 1-2 babérlevél, 1 evőkanál porpaprika, 1 kávéskanál koriándermag, 3-4 tojásfehérje, só.

horgász.hu - Recept
ízletes.hu - Receptek
http://www.izletes.hu/egytaletel/kocsonya

ízletes.hu - Egytálétel - Kocsonya receptek: malackocsonya, kocsonyás csibefalatok...

ízletes.hu - Receptek
Karácsonyi halkocsonya süllőből
http://borkultusz.com/bor-es-gasztro/karacsonyi-halkocsonya

A süllőt megtisztítjuk, kifilézzük. A halcsontokat és a halnyesedéket feltesszük főni. Lehabozzuk, majd hozzátesszük a zöldségeket. Babérlevéllel és sóval fűszerezzük, és egy jóízű halalap levet főzünk belőle. A legvégén zselatint adagolunk hozzá, hogy kihűtve majd szép kocsonyás állagot kapjunk. Külön, sós vízben feltesszük főni a kifilézett, kis szeletekre vágott halhúsunkat.

Karácsonyi halkocsonya süllőből
Régi receptek a galériában
http://malackaraj.hu/galeria/kocsonyareceptek/

Régi receptek a galériában - Régi kocsonyareceptek a malackaraj.hu oldalán.

Régi receptek a galériában
Kocsonyák - Bűvös szakács
http://buvosszakacs.blog.hu/tags/kocsonya

Bűvös szakács - Szerkesztők: Molnár B. Tamás és Bittera Dóra. A BŰVÖS SZAKÁCS a Magyar Gasztronómiai Egyesület honlapjaként is szolgál. Kocsonya receptek, különleges kocsonyák.

Kocsonyák - Bűvös szakács
Citromos-boros halkocsonya - Vidék Íze
http://www.videkize.hu/citromosboros_halkocsonya

Barátaim egy jól sikerült horgászás után igazán élvezik, ha nem mindig halászlé vagy rántott hal kerül az asztalra az esti borozgatás alkalmával. A halakat filé és patkó alakúra vágom, citromos sós vízben puhára főzöm. Miután megpuhult, a főzőlét leszűröm, és a zselatinnal összekeverem a csomagoláson található leírás szerinti módon...

Citromos-boros halkocsonya - Vidék Íze
Kocsonyák
http://buvosszakacs.blog.hu/2011/02/26/kocsonyak_1

Pesti kiskocsmákban még három-négy évtizede nem volt rendkívüli a remegős kocsonya körömmel, füllel, farokkal, némi csülökhússal, bőrkével. Aztán a remegés eltűnt, és új verziók tűntek fel a kereskedelmi forgalomban: a levespor- és a zselatinporlobbi termékei. Ízük és állaguk ennek megfelelő: üres, gumis, esetleg durván fokhagymás vagy bután csípős, de mindenképp művi. Pedig a kocsonya világörökség.

Kocsonyák
Hirdetések
Oldal leírása
kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei.
Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 128 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3530