Sertéskocsonya > Kocsonya - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sertéskocsonya > 13 weboldal. Kategória leírása: Sertéskocsonya: A sertés zsíros, porcos, csontos, enyvanyagokban gazdag részei (fej, farok, bőrke, köröm) zöldségekkel, fűszerekkel főzve.
Szponzorált linkek
Mangalicatúró kocsonya
http://www.okomuzeum.hu/magyar/tudastar_teljes/tanyamuzeum_mangalica/4/3/4/21/5

Felső-Kiskunsági Öko-Kiállítóhely (Rendek Ökogazdaság és Tanyamúzeum.)Mangalica receptek - Mangalicatúró kocsonya: Mondhatnám úgy is, hogy a mangalica orrából készült kocsonya. 3 liter hideg vízbe tegyük fel főni mangalicadisznóságainkat, mégpedig fül, orr, bőrke, körmök. Összesen kb. 2-3 kg. Lassan főzzük, épp csak pöszörögjön. A disznó korától függően kb. 4- 6 órán át...

Mangalicatúró kocsonya
Univer Receptek - Sertéskocsonya
http://www.univer.hu/recipies.php?rid=96

A kocsonyahúst megtisztítjuk, megmossuk. A körmöket hosszában félbehasítjuk (a hátsó körmöket 3 részre kell darabolni). A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meg a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát héjastól megmossuk. Mindezeket a hússal együtt egy 10 literes lábasba rakjuk.

Univer Receptek - Sertéskocsonya
Anya, ez isteni! - receptje
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/11/kocsonya.html

A húsokat megmossuk, daraboljuk és hideg vízbe (annyi, hogy jól ellepje) feltesszük főni egy hatalmas edényben a felnegyedelt hagymával, egy fej fokhagymával, sóval, borssal. Ha forr, azonnal minimál takarékra csendesítjük alatta a lángot/hőforrást, mert csak gyöngyözve szabad neki főni, különben zavaros lesz a kocsonya.

Anya, ez isteni! - receptje
Sertéskocsonya - alapképlet
http://buvosszakacs.blog.hu/2011/04/20/serteskocsonya_1

Magyarországon, ha kocsonyáról van szó, ma már-már exkluzív jogokat élvez a sertés, mint alapanyag. Kicsit leszűkült a repertoárunk, de ez nem feltétlenül baj, hiszen a világon minden változik. Ez is változhat még. A sertéskocsonya alapképlete egyszerű: kollagénben gazdag részeket (fej füllel, mellső köröm, kisebb mellső csülök, farok, vékonyabb bőrke) kívülről nyílt lánggal megpörzsöljük, ha kell le is borotváljuk. A pörzsöléstől egyébként a kocsonya íze is jobb lesz.

Sertéskocsonya - alapképlet
Diabetikus kocsonya őzgerincben
http://www.macosz.hu/diabetikus-kocsonya.html

Receptek cukorbetegeknek és egészségesen étkezni kívánóknak: Diabetikus kocsonya őzgerincben (4 adag) recept. Szénhidrátot nem tartalmaz, a kalóriaérték is elhanyagolható!

Diabetikus kocsonya őzgerincben
Sertéskocsonya pirospaprikával
http://matula.hu/index.php?section=article&rel=27&id=323

Gyomros-rovatunk ezúttal is szezonális kajával örvendezteti meg magányos férfi olvasóit, a téli hideg sztárjával, a sertéskocsonyával. Akik figyelmesen olvasták rovatunk receptjeit, már tudhatják, körbezabáltuk a disznót fejétõl a lábáig, épp csak a farka maradt ki az eddigi fogásokból. Hát ennek is eljött az ideje, íme!

Sertéskocsonya pirospaprikával
Kocsonya, ahogy mi szeretjük...
http://levaitanya.blog.hu/2011/02/20/kocsonya_ahogy_mi_szeretjuk

Kocsonya, ahogy mi szeretjük... A Lévai Tanya receptje. Pár éve költöztünk Budapestről, ide a tanyára. Mangalica gazdaságnak indultunk, de hamar világossá vált, hogy a cél jóval messzebbre vezet. Mivel túl sok "paraszt" blog nincs, ezért gondoltuk úgy, hogy feleségemmel együtt írunk azokról a dolgokról, amikre mi is rákérdeztünk valamikor s hozzátartoznak a tanyasi léthez.

Kocsonya, ahogy mi szeretjük...
A tökéletes kocsonya receptje
http://hvg.hu/gasztronomia/20091214_tokeletes_kocsonya_recept

A hvg.hu receptje. Zilahy Ágnes receptjét némileg tovább fejlesztve készíthetjük el azt, ami szerintünk a: tökéletes kocsonya!

A tökéletes kocsonya receptje
Sertéskocsonya szabadtűzön, bográcsban
http://www.orderofopenairfire.com/index.php?receptek=list&repid=310

A kocsonyahúst megtisztítjuk, megmossuk. A körmöket hosszában félbehasítjuk (a hátsó körmöket 3 részre kell darabolni). A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meg a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát héjastól megmossuk. Mindezeket a hússal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk. 5 liter vizet ráöntünk (a végére 4 liter marad)...

Sertéskocsonya szabadtűzön, bográcsban
Hungarian Pork Aspic recipe
http://pusztaonline.com/?p=68&lang=en

Hungarian Pork Aspic recipe - Magyar sertéskocsonya recept angolul a pusztaonline.com oldalán. Although in other cultures Pork Aspic or Pork Jelly is usually an appetizer, cold snack or side dish, in Hungary it is considered a main dish, and we eat it with bread. Enjoy!

Hungarian Pork Aspic recipe
Kocsonya tepsiben
http://www.nosalty.hu/recept/kocsonya-tepsiben

A szokatlan tálalás oka: egy tányér kocsonya egy felnőttnek kevés, vagy egy gyermeknek sok. A maradék tárolása helyigényes! Így mindenkinek akkorát szelünk, amit elfogyaszt, és repetára is van esélye. A tárolás is egyszerűbb! NoSalty receptek.

Kocsonya tepsiben
Csülökkocsonya
http://tesconyha.hu/receptek/csulokkocsonya/5578/

A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet, a szemes borsot és az ecetet. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon kb. 2 óra alatt puhára főzzük. A főzési idő lejárta előtt kb. 10 perccel hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát is. A csemegeuborkát ás az ecetes gyöngyhagymát lecsöpögtetjük, az uborkákat hosszában négyfelé vágjuk... TESCOnyha

Csülökkocsonya
Préselt malacság
http://www.nosalty.hu/recept/preselt-malacsag

Sokszor olyan nehéz kitalálni, hogy mit tegyünk a reggeliző, vagy vacsorázó család asztalára. Egy idő után már unják a felvágottat, vagy nincs kedvük meleget vacsorázni. Minden két hétben készítek egy ilyen kis adagot, egyszerre nem többet, mert úgy jó, ha 1-2 napon belül elfogy!

Préselt malacság
Hirdetések
Oldal leírása
kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei.
Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 128 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3530