Talált weboldalak ebben a kategóriában: Különleges kocsonyák > 10 weboldal. Kategória leírása: Egyéb, különleges kocsonyák: vadkocsonya, nyúlkocsonya, kocsonyázott belsőségek.
Fürjkocsonya libamájjalhttp://buvosszakacs.blog.hu/2010/09/26/furjkocsonya_libamajjal Lepirítjuk a fürjcsontokat, lezsírozzuk, felöntjük fehér portóival és Madeirával, sziruposra redukáljuk. Felöntjük szárnyas alaplével, hozzáadjuk a ledarált fürjcombhúst, a finomra vágott zöldségeket és a tojásfehérjét. Lassan felforraljuk, másfél óráig kis lángon főzzük (ne forrjon, csak gyöngyözzön!). Borjúfarok-kocsonyahttp://buvosszakacs.blog.hu/2011/07/25/borjufarok_kocsonya 3 liter barna borjúalaplére van szükség, ami lepirított csontokból készül, paradicsommal, zöldségekkel. Ebbe kerül a borjúfarok (erősen zselatinos, vagyis kocsonyásítani fogja a levet, miközben tiszta húsízt hoz az ételbe) Fürjtojás-kocsonyahttp://www.nandu.hu/magyar/hasznos/receptek/receptek2.htm#F%C3%BCrjtoj%C3%A1s Fürjtojás-kocsonya (húsmentes) Különleges alkalmakra ajánlom ezt a vacsorafinomságot. Kicsit munkaigényes, de egyedi recept. Alighanem tyúktojással is lehet kísérletezni, ha nincs fürj, bár én úgy még nem próbáltam. Tejkocsonyahttp://grocceni.com/recept/tejkocsonya.html A tejet felforralom a cukorral és a vaniliával, lehűtöm, majd belekeverem a langyos vízben feloldott zselatint. Tálkákba szűröm, majd a dermedés után gyömölcsökkel, tejszínhabbal, tortareszelékkel díszítem. Fácánkocsonyahttp://www.meglepetes.hu/index.php?act=olvasoireceptkifejt&id=454 Kocsonyát nemcsak sertésből, baromfiból készíthetünk hanem fácánból is. A fácánt megtisztítjuk, hideg vízben kezdjük el főzni, majd lassú egyenletes forralással tovább. Habját lemerjük, bezöldségezzük, sóval ízesítjük, és fűszerezzük. Amikor a fácán megpuhul, kivesszük és félretesszük hűlni. Levéhez áztatott zselatint adunk, és tojásfehérjével derítjük. Lassú forralással tovább főzzük, amíg a lé kristálytiszta lesz. Nyúlkocsonyahttp://egyunkjot.hu/12510 Együnk Jót! Nyúlkocsonya recept borajánlóval. A nyulat megtisztítjuk, megmossuk, a húsos részeket – a combokat, a lapockát és a gerincet – kicsontozzuk. A színhúst félretesszük, a többit a csontokkal együtt a megtisztított zöldségekkel, a vöröshagymával és a fokhagymával 4 l vízben feltesszük főni. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, egészen addig, amíg a leve a felére visszaforr. Közben többször leszedjük a habját, hogy szép, tiszta kocsonyát kapjunk. Fejsajthttp://malackaraj.hu/galeria/az-alapanyagok/ A kocsonyától sokan rettegnek, undorítónak tartják, ők egyenek fejsajtot! Fejsajt kocsonya kocsonya lépésről-lépésre. Képekkel illusztrálva. Remegő kávéhttp://www.gasztroblogok.hu/k%C3%A1v%C3%A9kocsonya-gasztro201102-7789.html Kávékocsonya - Remegő kávé. Ha instant kávét használsz, oldd fel 2 kanál meleg vízben és tedd félre.
Keverd el az agar-agar port a vízben, forrald fel. Állandóan kevergesd, amíg a por teljesen felolvad. Add hozzá a cukrot, kevergesd, amíg elolvad. Add hozzá a kávét, keverd el alaposan, és vedd le a tűzről. Lehet adagolni. Borkocsonyahttp://hamihami.hu/tagok/DebiGabi/receptek/Borkocsonya A borban elkevertem a cukrot és a citromlevet, majd felforraltam. Belekevertem a zselatint, és hagytam 5 percig pihenni. Utána megint felfőztem, hogy a zselatin teljesen feloldódjon benne, de itt már belekerült a likőr is. Félretettem hűlni. A szőlőszemeket kimagoztam, a barackot szeletekre vágtam és egy talpas pohárba helyeztem... Gyerekkocsonyahttp://grocceni.com/recept/gyerekkocsonya.html Főtt sárgarépa, fehérrépa, zeller, karotta, aszpik és díszítőelemek (borsszemek, metélőhagyma).
Vékonyra szeletelem a különféle főtt zöldségféléket és állatfigurákat szúrok ki belőlük...
|
| Oldal leírása kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei. Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |