Magyaros kocsonya receptekhttp://www.cegadatbaziscd.info/index.php/component/search/?searchword=kocson ... Készíts magyaros kocsonyát. Nézz szét a legfinomabb kocsonya receptek között. Például elkészítheted a Kocsonyás szeleteket, Galantin kocsonyában vagy a Hal kocsonyában. Jó főzőcskézést kívánunk!  Kocsonyás sertéshús recepthttp://www.jolkifoztem.hu/recept/kocsonya-serteshusbol Kocsonyás sertéshús recept a Jólkifőztem.hu oldalon. Igazi magyar recept a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Készítsd el te is!  Citromos-boros halkocsonya - Vidék Ízehttp://www.videkize.hu/citromosboros_halkocsonya Barátaim egy jól sikerült horgászás után igazán élvezik, ha nem mindig halászlé vagy rántott hal kerül az asztalra az esti borozgatás alkalmával. A halakat filé és patkó alakúra vágom, citromos sós vízben puhára főzöm. Miután megpuhult, a főzőlét leszűröm, és a zselatinnal összekeverem a csomagoláson található leírás szerinti módon...  Karácsonyi halkocsonya süllőbőlhttp://borkultusz.com/bor-es-gasztro/karacsonyi-halkocsonya A süllőt megtisztítjuk, kifilézzük. A halcsontokat és a halnyesedéket feltesszük főni. Lehabozzuk, majd hozzátesszük a zöldségeket. Babérlevéllel és sóval fűszerezzük, és egy jóízű halalap levet főzünk belőle. A legvégén zselatint adagolunk hozzá, hogy kihűtve majd szép kocsonyás állagot kapjunk. Külön, sós vízben feltesszük főni a kifilézett, kis szeletekre vágott halhúsunkat.  Rita konyhájahttp://www.ritakonyhaja.hu/etlap/halak-tenger-gyumolcsei/2393-halkocsonya-re ... Magyarországban igen kedvelt téli étel a kocsonya. Talán kevesen tudják, de halból is lehet kocsonyát készíteni. Ez is nagyon ízletes és előnyére váljék, hogy sokkal kevesebb zsírt tartalmaz.  Aszpikos-füstölt halas falatokhttp://www.horgaszborze.hu/receptek/aszpikos-fustolt-halas-falatok.html A halat kis darabokra vágjuk. A kaprot megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Kis alumínium formák aljára egy-egy csipet kaprot teszünk, erre haldarabkákat rakunk. Közben a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet. A hallét megmelegítjük, egyesével belekeverjük a zselatinlapokat, majd kihűtjük...  Halkocsonya mustármártássalhttp://www.agroinform.com/receptek/Haletelek-Halkocsonya/20070124-111/ Halkocsonya receptje Hagyományos magyar ételreceptek. A díszítéshez: 2 kemény tojás, 10 dkg konzerv zöldborsó, egy csokor zöld petrezselyem, citrom. Mustármártás:
3 teáskanál mustár, 25 dkg majonéz, 1 kemény tojás, 1 nyers tojás sárgája, egy csokor újhagyma, só és cukor - ízlés szerint.  horgász.hu - Recepthttp://www.horgasz.hu/page/71/art/1297/akt/68/html/halkocsonya.html Halkocsonya: Hozzávalók: 1 kiló körüli ponty vagy busa, esetleg amur. Ha vannak még megmaradt halfejek, uszonyok, farkok mélyhűtve, azokat is felhasználhatjuk. Mindezekből másfél-két kiló szükséges. 1-2 fej fokhagyma, 1-2 fej hagyma, 1-2 murok, 1-2 petrezselyem, 1 kisebb zeller, 1 kávéskanál szemesbors, 1-2 babérlevél, 1 evőkanál porpaprika, 1 kávéskanál koriándermag, 3-4 tojásfehérje, só.  NoSalty - Zselé receptekhttp://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/edes-krem/zsele NoSalty a webszakácskönyv - Zselé receptek: gyümölcsös, joghurtos...  Kocsonyafesztivál Felsőtárkánybanhttp://www.tveger.hu/hirekreszlet.php?hir=2475 22 csapat versengett a felsőtárkányi gasztronómiai fesztiválon. Főztek kocsonyát hagyományosan, mangalicából, kakasból, sertésből.  Rekordkocsonya Felsőtárkányonhttp://hvg.hu/gasztronomia/20110205_folsotarkony_kocsonya Pénteken 12 és 20 óra között főtt Felsőtárkányon az a 65 liter kocsonyaalap, amely ma délelőttre megalvadt, így már a hatodik országos rekord fűződik Jankó István nevéhez. Mától ez a világ legnagyobb négyszögletes üvegtányérjában hitelesített kocsonya. A Jankó István és séfcsapata által készített kocsonya megfelelt az előírásoknak, ám tömege nem érte el a tavalyit. A rekordkísérlet során 40 kg mangalica körmöt és 10 kg bőrt, 3 kg fokhagymát és ugyanennyi vöröshagymát, 1 kg sót, valamint 20 dkg szemes fekete borsot használtak fel, a főzésre előkészített mennyiség pedig 65 liter volt.  Békák a kocsonyábanhttp://www.sulinet.hu/tart/fcikk/Kjc/0/25480/1 Hogy micsoda? Te még nem találkoztál ilyesmivel? De a híres mondást biztosan ismered, miszerint "Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka." De vajon miért pislog? És egyáltalán hogy került oda? Járj utána velünk: fejtsük meg közösen ennek a szóláshasonlatnak az eredetét!  Hladnetina, aspik, pihtije... (horvát recept)http://parfe-dunja.blogspot.com/2010/12/hladnetina-aspik-pihrije.html Hladnetina, aspik, pihtije... (Croatia) Horvát sertéskocsonya recept, mely ott is népszerű karácsonyi csemege.  Konnektorkocsonya (disznóorr)http://grocceni.com/recept/kocsonya6.html 1 kg disznóorr, 30 dkg disznóbőrke, 2 fej hagyma, 5 fej fokhagyma, 1 ek egész bors, 2 babérlevél, só.
Alaposan megtisztítom a röfiorrokat és a bőrt, majd egy fazékban odateszem őket a tisztított hagymával, fokhagymával, a fűszerekkel és a sóval együtt és annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy jól ellepje. Lassan puhára főzöm, mialatt leszedegetem a tetején képződő habot. Levéből egy-egy kanálnyit belekanalazok egy egy szélesedő oldalú pohárba. Hidegre teszem dermedni. Utána beleteszem a röfiorrokat, majd óvatosan rámerem a többi levet is.  Kocsonya, ahogy mi szeretjük...http://levaitanya.blog.hu/2011/02/20/kocsonya_ahogy_mi_szeretjuk Kocsonya, ahogy mi szeretjük... A Lévai Tanya receptje. Pár éve költöztünk Budapestről, ide a tanyára. Mangalica gazdaságnak indultunk, de hamar világossá vált, hogy a cél jóval messzebbre vezet. Mivel túl sok "paraszt" blog nincs, ezért gondoltuk úgy, hogy feleségemmel együtt írunk azokról a dolgokról, amikre mi is rákérdeztünk valamikor s hozzátartoznak a tanyasi léthez.  A miskolci kocsonya a finn televízióbanhttp://www.kocsonyafesztival.hu/mediaszoba/a-miskolci-kocsonya-a-finn-televi ... Egy nem mindennapi 15 részes filmsorozat készül januárban Magyarországról egy magyar származású finn séf szemüvegén keresztül. Az Apám útja című történet kitalálója és egyben a televíziós filmsorozat producere Milkovics Pál. A rendező évekkel ezelőtt álmodta meg a finn utazó séf történetét, aki apja naplóját követve egy lakóautóval újra felfedezi magyar gyökereit, a magyar tájakat, városokat és embereket; természetesen mindezt a gasztronómiai jegyében. A 15 állomos egyike a kocsonyának köszönhetően Miskolc, ahol a forgatás hétfőn volt. Milkovics Pál évekkel ezelőtt találkozott a magyar származású világhírű finn séffel és íróval, Sami Garammal, akinek családja egri származású. Sami Garam egyben a Mikulás hivatalos szakácsa is, Helsinkiben él, népszerű finn séf, televíziókban és rádióban sikeres főzőműsorokat vezet. Többször járt már Budapesten, főzött is hazánkban.  Préselt malacsághttp://www.nosalty.hu/recept/preselt-malacsag Sokszor olyan nehéz kitalálni, hogy mit tegyünk a reggeliző, vagy vacsorázó család asztalára. Egy idő után már unják a felvágottat, vagy nincs kedvük meleget vacsorázni. Minden két hétben készítek egy ilyen kis adagot, egyszerre nem többet, mert úgy jó, ha 1-2 napon belül elfogy!  Sertéskocsonyákhttp://www.nepmuvesz.hu/vhaz/receptek/serteskocsonyak.htm Többféle kocsonya recept, újabbak és régi, klasszikus receptek.  Sertéskocsonya pirospaprikávalhttp://matula.hu/index.php?section=article&rel=27&id=323 Gyomros-rovatunk ezúttal is szezonális kajával örvendezteti meg magányos férfi olvasóit, a téli hideg sztárjával, a sertéskocsonyával. Akik figyelmesen olvasták rovatunk receptjeit, már tudhatják, körbezabáltuk a disznót fejétõl a lábáig, épp csak a farka maradt ki az eddigi fogásokból. Hát ennek is eljött az ideje, íme!  Univer Receptek - Sertéskocsonyahttp://www.univer.hu/recipies.php?rid=96 A kocsonyahúst megtisztítjuk, megmossuk. A körmöket hosszában félbehasítjuk (a hátsó körmöket 3 részre kell darabolni). A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meg a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát héjastól megmossuk.
Mindezeket a hússal együtt egy 10 literes lábasba rakjuk.  Farsangi csirkemell kocsonya (fogyókúrázóknak is!)http://www.biofa.hu/receptek/farsangi_csirkemell_kocsonya A hozzávalókat együtt az Avair Ida (automata vezérlésű elektromos) kuktába tesszük, felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a felső jelzés alatt legyen 1-2 ujjnyival. Fa vagy műanyag kanállal összekeverjük, hogy a só illetve a bors-fokhagyma mindenhova eljusson. Az edényt lezárva levesprogramon ( Congee, soup, bone) megfőzzük. Ha már levehető az automata fedele, beleteszük az 1 evőkanál zselatint...  Birsalmás libakocsonya recepthttp://www.izletes.hu/szarnyas/liba/3425 A húst megmossuk, majd lábosba tesszük, úgy, hogy alul legyenek a combok, felette pedig a melle. Annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a zellert, és sóval ízesítjük. A többi fűszert fűszerzacskóban tesszük a lébe...  Libakocsonya Márton-naprahttp://gasztrovilag.hu/?p=3004 Mint egy megfagyott húsleves különös érzetet kelthet sokakban, mégis a kocsonya lágy rezgőssége az egyik legizgalmasabb téli ételeink egyike. Hagyományosan sertéshúsból készítik de miért ne próbálkozhatnánk meg Márton-nap közeledtével a kocsonya elkészítésével ízletes libahúsból is?  Fácánkocsonyahttp://www.meglepetes.hu/index.php?act=olvasoireceptkifejt&id=454 Kocsonyát nemcsak sertésből, baromfiból készíthetünk hanem fácánból is. A fácánt megtisztítjuk, hideg vízben kezdjük el főzni, majd lassú egyenletes forralással tovább. Habját lemerjük, bezöldségezzük, sóval ízesítjük, és fűszerezzük. Amikor a fácán megpuhul, kivesszük és félretesszük hűlni. Levéhez áztatott zselatint adunk, és tojásfehérjével derítjük. Lassú forralással tovább főzzük, amíg a lé kristálytiszta lesz.  Zöldséges, pulykáshttp://www.beresalexandra.hu/receptek2/zoldseges_pulyka_kocsonya Súlykontroll receptek Béres Alexanrától. A pulykamellet petrezselyem gyökérrel, tyúkhúsleves kockával, sóval, fokhagymával lassú tűzön puhára főzzük, majd tálakba adagoljuk. A léhez zselatint keverünk és így merjük a húsra, majd hűvös helyen megdermesztjük.  Csülökkocsonyahttp://tesconyha.hu/receptek/csulokkocsonya/5578/ A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a megtisztított vöröshagymát, a babérlevelet, a szemes borsot és az ecetet. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon kb. 2 óra alatt puhára főzzük. A főzési idő lejárta előtt kb. 10 perccel hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát is. A csemegeuborkát ás az ecetes gyöngyhagymát lecsöpögtetjük, az uborkákat hosszában négyfelé vágjuk...
TESCOnyha  Citromos csirkekocsonyahttp://5letes.hu/news.php?extend.302 Végét járja már a tél, használjuk hát ki az utolsó hideg napokat és készítsünk kocsonyát. Ezúttal a nagyi receptjétől is eltérhetünk egy kissé! Díszíthetjük főtt tojás, vagy citromkarikákkal, zöld petrezselyemmel ízlés szerint.  Csirkekocsonyahttp://www.totalfood.hu/receptek.php?cmd=view&id=24 Magyarország egyes részein csirkéből egyáltalán nem készítenek kocsonyát. Bizonyos vidékeken pedig az éjféli mise után mindig ezt fogyasztják. Az ételhez száraz fehérbort, rajnai vagy olaszrizlinget ajánljunk Badacsony-hegyaljáról.  Aszpikos marhanyelvhttp://receptek.tv/?oldal=49&uid=830&n=25 Marhanyelvkocsonya (Aszpikos marhanyelv) A nyelvet 5 percre forró vízbe mártom, majd hidegbe és lehúzom a recés bőrét. Felteszem 1 liter sós vízbe főni és lassú tűzön főzöm (kb 3 óra). Vele főzöm a tisztított sárgarépát és a fűszereket is...  Gyerekkocsonyahttp://grocceni.com/recept/gyerekkocsonya.html Főtt sárgarépa, fehérrépa, zeller, karotta, aszpik és díszítőelemek (borsszemek, metélőhagyma).
Vékonyra szeletelem a különféle főtt zöldségféléket és állatfigurákat szúrok ki belőlük...  Csirkemelles imbiszhttp://grocceni.com/recept/csirkemellesimbisz.html A csirkemellet vékony csíkokra vágom. A franciasalátát összekeverem a még langyos kocsonyával és a négy tálkába osztom. Megdermedése után ráöntök fél centi kocsonyalevet...  Szómagyarító: Imbiszhttp://www.szomagyarito.hu/szocikk.php?id=1558 Német eredetű szó. A kis adagonként megformázott, aszpikos hidegkonyhai készítmény, ízelítő megnevezése.  Borkocsonyahttp://hamihami.hu/tagok/DebiGabi/receptek/Borkocsonya A borban elkevertem a cukrot és a citromlevet, majd felforraltam. Belekevertem a zselatint, és hagytam 5 percig pihenni. Utána megint felfőztem, hogy a zselatin teljesen feloldódjon benne, de itt már belekerült a likőr is. Félretettem hűlni. A szőlőszemeket kimagoztam, a barackot szeletekre vágtam és egy talpas pohárba helyeztem...  Tejkocsonyahttp://grocceni.com/recept/tejkocsonya.html A tejet felforralom a cukorral és a vaniliával, lehűtöm, majd belekeverem a langyos vízben feloldott zselatint. Tálkákba szűröm, majd a dermedés után gyömölcsökkel, tejszínhabbal, tortareszelékkel díszítem.  Aszpikos húsvéti sonkahttp://www.nlcafe.hu/husvet_uj/20060412/aszpikos_husveti_sonka-terrin Nagyszerű húsvéti étel, az aszpikos húsvéti sonka.
A füstölt tarját megfőzzük, és miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük. A tojásokat szintén megfőzzük sós vízben, megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. 1 liter vízből vagy - ha nem túl zavaros - a sonka főzőlevéből és a zselatinporból aszpikot főzünk. A paprikát hosszú csíkokra vágjuk, és kevés olajban megfonnyasztjuk. A petrezselymet apróra vágjuk...  Aszpikos-narancsos pulykahttp://www.onlinereceptek.hu/recept-adatlap/aszpikos-narancsos-pulyka/356 A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A hagymát a szegfűszeggel megtűzdeljük. A sárgarépákat és a pórét vékonyan felkarikázzuk. 2 liter vizet felforralunk, beletesszük a csontot, a zöldfűszereket, a leveskockákat, a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Kevés sóval ízesítjük, és lefedve 10 percig forraljuk...  Gombás sonkarolád aszpikbanhttp://kozosgomba.blogspot.com/2007/12/gombs-sonkarold-aszpikban.html Nekem még nem sikerült kedvemet szegni, továbbra is nagy eseménynek tartom és lázban égek, hogy valami nagyon új, nagyon mutatós ételt készítsek, mit tehetek, ha nekem ez a gombás-főzés az egyik káros szenvedélyem...Megjelent az üzletek kínálatában a tormás sonka aszpikban. Miért nem lehetne gombás sonka aszpikban is? Csak meg kell csinálni.  Aszpikos felvágott házilaghttp://jokaja.hu/aszpikos-felvagott-hazilag/ Ilyen kocsonyázott húsokból készült felvágottakat a boltban is kapni, ám érdemes házilag elkészíteni. Nem csak azért, mert lényegesen olcsóbban jövünk ki, hanem azért is mert csak az lesz benne, amit oda szántunk, és kedvünkre kíséretezhetjük ki az ízesítését.  Klasszikus aszpik recepthttp://www.kulinarisvilag.hu/hun/receptek/aszpik-recept Ez a recept a klasszikus aszpik elkészítését segíti. A marhacsontokat feldaraboljuk, alaposan leöblítjük, s annyi vízzel, amennyi elfedi, feltesszük főni...  Boros szőlőkocsonyahttp://www.gastromania.hu/boros-szolokocsonya A szőlőt leszemezzük, megmossuk és a szemeket vegyesen négy kisebb pudingformába töltjük. A bort a citromlével, a cukorral felmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint, majd kissé kihűtjük és a szőlőre öntjük. Kocsonyásodni hagyjuk. Célszerű a formákat kicsit megütögetni, hogy a zselé mindenhova befolyhasson. 
|
| Oldal leírása kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei. Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |