Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Kocsonya - wyw.hu

Szponzorált linkek
Nyúlkocsonya
http://egyunkjot.hu/12510

Együnk Jót! Nyúlkocsonya recept borajánlóval. A nyulat megtisztítjuk, megmossuk, a húsos részeket – a combokat, a lapockát és a gerincet – kicsontozzuk. A színhúst félretesszük, a többit a csontokkal együtt a megtisztított zöldségekkel, a vöröshagymával és a fokhagymával 4 l vízben feltesszük főni. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, egészen addig, amíg a leve a felére visszaforr. Közben többször leszedjük a habját, hogy szép, tiszta kocsonyát kapjunk.

Nyúlkocsonya
Sertéskocsonya szabadtűzön, bográcsban
http://www.orderofopenairfire.com/index.php?receptek=list&repid=310

A kocsonyahúst megtisztítjuk, megmossuk. A körmöket hosszában félbehasítjuk (a hátsó körmöket 3 részre kell darabolni). A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meg a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát héjastól megmossuk. Mindezeket a hússal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk. 5 liter vizet ráöntünk (a végére 4 liter marad)...

Sertéskocsonya szabadtűzön, bográcsban
Szilveszter
http://szilveszter.wyw.hu/

Szilveszter, újév: Szilveszteri bulik, szállások, rendezvények, hogy megtaláld a számodra megfelelő programot az év utolsó napjára. Segítünk az ünnepi készülődésben is: szilveszteri receptek, ételek, italok. Tűzijáték, jelmezek lelőhelyei. Szilveszteri, újévi képeslapok, sms-ek, idézetek hogy a barátokat, családtagokat is köszönteni tudjad.

Szilveszter
Recept oldalak
http://receptek.wyw.hu/

Recept oldalak gyűjteménye. Wyw receptkereső, és katalógus. Ajánlj Te is receptes oldalt gyűjteményünkbe.

Recept oldalak
Receptkereső
http://receptkereso.wyw.hu/

Wyw receptkereső - Receptek keresése az interneten. Összegyűjtöttük a legjobb recept oldalakat.

Receptkereső
Tél
http://tel.wyw.hu/

A tél és téli hónapok beköszöntével, megérkezik a hidegebb, zordabb időjárás, de ne búsuljunk, rengeteg téli program, kikapcsolódás és ünnep dobja fel ezt az időszakot. Oldalunk összegyűjtötte téli ünnepköröket, téli képeslapokat, valamint háttérképeket, verseket. Az aktív, téli sportokat kedvelőknek síutakat. Az évszak nem csak a hógolyózás, szánkózás időszaka, hanem a kocsonyafőzésé is a téli szezonban.

Tél
Karácsonyi receptek
http://karacsonyireceptek.wyw.hu/

Karácsonyi receptek: Karácsonyi ételek, italok, sütemények, menük. Oldalunk segítséget nyújt a karácsonyi sütés-főzésben, hogy minden tökéletes legyen az ünnepi asztalon.

Karácsonyi receptek
Húsvét
http://husvet.wyw.hu/

A tavaszvárás és a keresztény vallás ünnepe. Húsvét és a hozzá kapcsolódó szokások, hagyományok, locsolóversek, húsvéti képeslapok, háttérképek valamint húsvéti receptek.

Húsvét
Farsang
http://farsang.wyw.hu/

Farsang: Télbúcsúztatás, busójárás, karneválok, bálok időszaka.

Farsang
Pogácsa
http://pogacsa.wyw.hu/

Pogácsa receptek: Ismertebb változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhtúrós és káposztás pogácsa.

Pogácsa
Sütemény
http://sutemeny.wyw.hu/

Sütemény receptek: Édes és sós sütemények, torták, desszertek ünnepekre és hétköznapokra. Sütőben sült vagy sütés nélküli sütemény receptek.

Sütemény
Koktélok
http://koktel.wyw.hu/

Finom koktél receptek, melyek elengedhetetlen kiegészítői a partiknak, szilveszteri buliknak. Koktél készítés, alapanyagok, koktélbárok, bárkellékek.

Koktélok
Szaloncukor
http://szaloncukor.wyw.hu/

Szaloncukor: Hagyományos ünnepi édességek egyike, mely többféle ízben kapható, de házilag is elkészíthetjük.

Szaloncukor
Torta
http://torta.wyw.hu/

Tortarendelés, ünnepi, esküvői, születésnapi torták. Torta receptek és díszítési technikák témájú oldalak gyűjteménye.

Torta
Kocsonya - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kocsonya

A kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel. A kocsonya készítésének az első írott receptje Franciaországban maradt fenn. Az első, kocsonyával kapcsolatos magyar írásos emlék 1544-ből való. A miskolci közmondások közül országosan ismertté vált a „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”. 2000 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez.

Kocsonya - Wikipédia
Régi képeslap Miskolcról
http://keptar.oszk.hu/html/kepoldal/index.phtml?id=894

Észak-Magyarország régi képeslapokon: Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka - Régi képeslap

Régi képeslap Miskolcról
A miskolci kocsonya hiteles története
http://miskolcpince.emiter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5 ...

Hogy pislogott-e a béka a miskolci kocsonyában vagy sem, mindmáig nem derült ki. Az viszont igen, hogy a miskolciaknak régtől fogva kedvelt eledele volt, s mint ilyet, a sokadalmakon kívül a korcsmákban, vendéglőkben is feltálaltak, nem beszélve az avasi vagy tetemvári pincékről, pincézésekről.

A miskolci kocsonya hiteles története
Miskolci kocsonyafesztivál
http://hu.wikipedia.org/wiki/Miskolci_kocsonyafesztiv%C3%A1l

A miskolci kocsonyafesztivál az észak-magyarországi régió, s ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye. 2004-től hivatalos neve: Miskolci Tél kocsonyafesztivál. Főbb helyszínek: Hősök tere, Szinva terasz, Városház tér, de a Belvároson kívül Miskolc-Tapolcán és Lillafüreden is vannak rendezvények. A Fesztivál kabalaállata a Brecus Anonymus.

Miskolci kocsonyafesztivál
Így készül! - Videórecept
http://www.receptbarlang.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=129 ...

receptbarlang.hu - Videórecept: A kocsonya a téli időszak egyik kedvelt magyar étele főleg karácsonykor kerül elő a kocsonya recept a magyar háztartásokban. Most bemutatunk, egy videót ahol megnézhetjük hogyan is kell finom és ízletes kocsonyát készíteni.

Így készül! - Videórecept
Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál
http://www.kocsonyafesztival.hu/

2001 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez, mely mára egy egyedülálló, kiemelkedő látogatottságú és elismertségű országos rendezvénnyé nőtte ki magát. Három napon át tartó télűző vidám mulatság ötletgazdája és szervezői nem engednek az eddig megszokott kiváló színvonalból. A fesztivál célja, hogy a téli szezonban is a városba látogassanak a kül- és belföldi vendégek, s Miskolcban egy vendégszerető, gasztronómiai, kulturális és turisztikai értékekben gazdag régióközpontot ismerjenek meg.

Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál
Vendégváró - Kocsonyabál Miskolcon
http://www.vendegvaro.hu/kocsonyabal-miskolc

2012-ben már tizenkettedik alkalommal rendezik meg Kocsonyabált a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, közismertebb nevén a Palotaszálló impozáns épületében. A bál mára a vidék legjelentősebb társasági eseményévé vált, hiszen a kulináris élvezetek mellett kiváló találkahelyet és alkalmat nyújt a kultúra, a gazdaság, média, tudomány és a közélet szereplői számára. A Kocsonyabál a Kocsonyafesztivál rendezvénysorozat része.

Vendégváró - Kocsonyabál Miskolcon
Kocsonyafesztivál - Képgaléria
http://www.kocsonyafesztival.hu/galeria/

Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált, kocsonyabált rendez. A fesztiválon készült képeket, fotókat láthatjuk a galériában.

Kocsonyafesztivál - Képgaléria
Programok 2012-ben
http://www.kocsonyafesztival.hu/programok/

A miskolci kocsonyafesztivál 2012-es programjai, dátum, idő és helyszínek szerint.

Programok 2012-ben
Az ízlelés episztemológiája - elmélkedés
http://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=87

Váncsa István - Fokhagyma a legeslegvégén jön, amikor már megfőtt az egész, hogy az illóolajai el ne illanjanak, akkor viszont összezúzva, és igen bőségesen. Ma már másképp látom: nem zúzva, hanem vágva. Késsel, türelmesen, apróra, úgy jobb íze lesz, tisztább és üdébb. Fokhagymanyomóval persze gyorsabb, de hát hova a fenébe sietünk annyira. És minek. Az igaz magyar ember Váncsa-módra fokhagymázott kocsonyát fogyaszt, bűzfellegek mögé rejtezik, és derűsen böfög.

Az ízlelés episztemológiája - elmélkedés
Hogyan készítsünk kocsonyát?
http://videosmart.hu/video/hogyan-keszitsunk-kocsonyat

Hogyan készítsünk kocsonyát? - VideoSmart - Videórecept. Hozzávalók, elkészítési folyamat lépésről-lépésre.

Hogyan készítsünk kocsonyát?
Anya, ez isteni! - receptje
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/11/kocsonya.html

A húsokat megmossuk, daraboljuk és hideg vízbe (annyi, hogy jól ellepje) feltesszük főni egy hatalmas edényben a felnegyedelt hagymával, egy fej fokhagymával, sóval, borssal. Ha forr, azonnal minimál takarékra csendesítjük alatta a lángot/hőforrást, mert csak gyöngyözve szabad neki főni, különben zavaros lesz a kocsonya.

Anya, ez isteni! - receptje
Egyszemélyes tálkák pulykaszárnyból
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2011/01/vkf-39.html

Az idei első, a sorban már a 39.-ik Vigyázz, Kész, Főzz! játék egyik témája a kocsonya. Dizájnos egyszemélyes adagokat készítettem pulykaszárnyból. Akinek jó a kézügyessége, cifrázhatja a díszítést.

Egyszemélyes tálkák pulykaszárnyból
Pulyka kocsonya
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2010/01/pulyka-kocsonya.html

A sertés kocsonyánál könnyedebb változat, a legjobb, ha pulyka szárnyból és alsócombból főzzük. Ugyanúgy készül, mint a sertés kocsonya, de a bőrkét nem szoktuk „tálalni” (annak Boxi kutyánk jobban örül), a tányérra csak a szín hús kerül.

Pulyka kocsonya
Kocsonya költemény
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Miskolc_Kocsonyafesztiva ...

Jelly festival, Kocsonyafesztivál - Miskolc, Hungary, 2008

Kocsonya költemény
46 sulze rezepte - Német receptek
http://www.chefkoch.de/rs/s0/sulze/Rezepte.html

46 sulze (sülze) rezepte - Német ínycsiklandozó kocsonya receptek, fotókkal illusztrálva.

46 sulze rezepte - Német receptek
Gaszt Roland körútja más nemzeteknél
http://szeretemahasam.hu/2011/01/13/kocsonya-vodka/

Nosza hát, nézzünk körül, mely népek, hogyan készítik a kocsonyát. A Franciákkal kezdek, ha már a legrégebbi szakirodalom tőlük eredeztethető. Ők zseléként aposztrofálják az étel, “Œufs en gelée” néven és hasonló ízvilágban készítik, tojással a közepén. szeretemahasam.hu - Interaktív, hedonista, gasztro blog.

Gaszt Roland körútja más nemzeteknél
Bela pihtija - Horvát recept
http://www.coolinarika.com/recept/bela-pihtija/

A horvátok sem vetik meg a kocsonyás ételeket: Bela pihtija - Horvát recept. Hozzávalók: joghurt, sonka, répa, sajt, uborka, borsó, tojás.

Bela pihtija - Horvát recept
Pihtija (szláv népek kocsonyái)
http://www.coolinarika.com/pretrazivanje/?upit=Pihtija

Pihtija (szláv népek kocsonyái) - Horvát receptek, kocsonya verziók.

Pihtija (szláv népek kocsonyái)
Tojás zselében - francia recept
http://chefsimon.com/oeuf-en-gelee.html

A franciák adták a "zselé" (Gelée)szót a kocsonyásított ételek állagára. Tojás zselében - francia recept. Fotóval, készítés lépésről-lépésre. Játék az átláthatósággal. Vizuálisan rendkívűl gyönyörű és üdítő.

Tojás zselében - francia recept
Sörös nyúlkocsonya - francia
http://chefsimon.com/lapin-en-gelee-biere.html

Sörös nyúlkocsonya (zselé) - Lapin en gelée à la bière. Francia recept csodálatos fotókkal, a kocsonya készítése lépésről-lépésre. Alapanyagok: nyúlhús, mogyoróhagyma, foghagyma, rozmaring, kakukkfű, levendula, sör, víz vagy csirkehús lé, zselatin...

Sörös nyúlkocsonya - francia
Az orosz konyha kocsonyái
http://www.gastronom.ru/rcp_group.aspx?gr=2115

Az orosz konyha kocsonyái - Képes receptgyűjtemény. Jelly, zselé, kocsonya ... Remegő finomságok.

Az orosz konyha kocsonyái
Orosz sertéskocsonya
http://www.kulina.ru/articles/rec/zakuski/doc/

Orosz sertéskocsonya recept. Kocsonya főzése lépésről-lépésre fotókkal illusztrálva. A kocsonyát kínálják: tormával, mustárral, foghagymával, tejföllel.

Orosz sertéskocsonya
Jelly recipes - UK
http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/search?q=jelly

Jelly recipes - UK - Zselé receptek Angliából. Gyümölcsös, boros, joghurtos...

Jelly recipes - UK
Very Berry Gelatin
http://www.myrecipes.com/recipe/very-berry-gelatin-10000001875177/

Very Berry Gelatin Recipe. Gyümölcsös zselé készítése. Eper, áfonya, szeder gyümölcsökből.

Very Berry Gelatin
Kakas Aszpik
http://geniuscook.com/cock-jellied-minced-meat/

Rooster Aspic recipe - Kakas Aszpik recept. Semmi sem lehet jobb egy finom és hússal gazdag kocsonyánál.

Kakas Aszpik
Nyúlkocsonya
http://egyunkjot.hu/12510

Együnk Jót! Nyúlkocsonya recept borajánlóval. A nyulat megtisztítjuk, megmossuk, a húsos részeket – a combokat, a lapockát és a gerincet – kicsontozzuk. A színhúst félretesszük, a többit a csontokkal együtt a megtisztított zöldségekkel, a vöröshagymával és a fokhagymával 4 l vízben feltesszük főni. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, egészen addig, amíg a leve a felére visszaforr. Közben többször leszedjük a habját, hogy szép, tiszta kocsonyát kapjunk.

Nyúlkocsonya
Sertéskocsonya szabadtűzön, bográcsban
http://www.orderofopenairfire.com/index.php?receptek=list&repid=310

A kocsonyahúst megtisztítjuk, megmossuk. A körmöket hosszában félbehasítjuk (a hátsó körmöket 3 részre kell darabolni). A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meg a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát héjastól megmossuk. Mindezeket a hússal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk. 5 liter vizet ráöntünk (a végére 4 liter marad)...

Sertéskocsonya szabadtűzön, bográcsban
Szilveszter
http://szilveszter.wyw.hu/

Szilveszter, újév: Szilveszteri bulik, szállások, rendezvények, hogy megtaláld a számodra megfelelő programot az év utolsó napjára. Segítünk az ünnepi készülődésben is: szilveszteri receptek, ételek, italok. Tűzijáték, jelmezek lelőhelyei. Szilveszteri, újévi képeslapok, sms-ek, idézetek hogy a barátokat, családtagokat is köszönteni tudjad.

Szilveszter
Recept oldalak
http://receptek.wyw.hu/

Recept oldalak gyűjteménye. Wyw receptkereső, és katalógus. Ajánlj Te is receptes oldalt gyűjteményünkbe.

Recept oldalak
Receptkereső
http://receptkereso.wyw.hu/

Wyw receptkereső - Receptek keresése az interneten. Összegyűjtöttük a legjobb recept oldalakat.

Receptkereső
Tél
http://tel.wyw.hu/

A tél és téli hónapok beköszöntével, megérkezik a hidegebb, zordabb időjárás, de ne búsuljunk, rengeteg téli program, kikapcsolódás és ünnep dobja fel ezt az időszakot. Oldalunk összegyűjtötte téli ünnepköröket, téli képeslapokat, valamint háttérképeket, verseket. Az aktív, téli sportokat kedvelőknek síutakat. Az évszak nem csak a hógolyózás, szánkózás időszaka, hanem a kocsonyafőzésé is a téli szezonban.

Tél
Karácsonyi receptek
http://karacsonyireceptek.wyw.hu/

Karácsonyi receptek: Karácsonyi ételek, italok, sütemények, menük. Oldalunk segítséget nyújt a karácsonyi sütés-főzésben, hogy minden tökéletes legyen az ünnepi asztalon.

Karácsonyi receptek
Húsvét
http://husvet.wyw.hu/

A tavaszvárás és a keresztény vallás ünnepe. Húsvét és a hozzá kapcsolódó szokások, hagyományok, locsolóversek, húsvéti képeslapok, háttérképek valamint húsvéti receptek.

Húsvét
Farsang
http://farsang.wyw.hu/

Farsang: Télbúcsúztatás, busójárás, karneválok, bálok időszaka.

Farsang
Pogácsa
http://pogacsa.wyw.hu/

Pogácsa receptek: Ismertebb változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhtúrós és káposztás pogácsa.

Pogácsa
Sütemény
http://sutemeny.wyw.hu/

Sütemény receptek: Édes és sós sütemények, torták, desszertek ünnepekre és hétköznapokra. Sütőben sült vagy sütés nélküli sütemény receptek.

Sütemény
Koktélok
http://koktel.wyw.hu/

Finom koktél receptek, melyek elengedhetetlen kiegészítői a partiknak, szilveszteri buliknak. Koktél készítés, alapanyagok, koktélbárok, bárkellékek.

Koktélok
Szaloncukor
http://szaloncukor.wyw.hu/

Szaloncukor: Hagyományos ünnepi édességek egyike, mely többféle ízben kapható, de házilag is elkészíthetjük.

Szaloncukor
Torta
http://torta.wyw.hu/

Tortarendelés, ünnepi, esküvői, születésnapi torták. Torta receptek és díszítési technikák témájú oldalak gyűjteménye.

Torta
Kocsonya - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kocsonya

A kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel. A kocsonya készítésének az első írott receptje Franciaországban maradt fenn. Az első, kocsonyával kapcsolatos magyar írásos emlék 1544-ből való. A miskolci közmondások közül országosan ismertté vált a „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”. 2000 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez.

Kocsonya - Wikipédia
Régi képeslap Miskolcról
http://keptar.oszk.hu/html/kepoldal/index.phtml?id=894

Észak-Magyarország régi képeslapokon: Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka - Régi képeslap

Régi képeslap Miskolcról
A miskolci kocsonya hiteles története
http://miskolcpince.emiter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5 ...

Hogy pislogott-e a béka a miskolci kocsonyában vagy sem, mindmáig nem derült ki. Az viszont igen, hogy a miskolciaknak régtől fogva kedvelt eledele volt, s mint ilyet, a sokadalmakon kívül a korcsmákban, vendéglőkben is feltálaltak, nem beszélve az avasi vagy tetemvári pincékről, pincézésekről.

A miskolci kocsonya hiteles története
Miskolci kocsonyafesztivál
http://hu.wikipedia.org/wiki/Miskolci_kocsonyafesztiv%C3%A1l

A miskolci kocsonyafesztivál az észak-magyarországi régió, s ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye. 2004-től hivatalos neve: Miskolci Tél kocsonyafesztivál. Főbb helyszínek: Hősök tere, Szinva terasz, Városház tér, de a Belvároson kívül Miskolc-Tapolcán és Lillafüreden is vannak rendezvények. A Fesztivál kabalaállata a Brecus Anonymus.

Miskolci kocsonyafesztivál
Így készül! - Videórecept
http://www.receptbarlang.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=129 ...

receptbarlang.hu - Videórecept: A kocsonya a téli időszak egyik kedvelt magyar étele főleg karácsonykor kerül elő a kocsonya recept a magyar háztartásokban. Most bemutatunk, egy videót ahol megnézhetjük hogyan is kell finom és ízletes kocsonyát készíteni.

Így készül! - Videórecept
Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál
http://www.kocsonyafesztival.hu/

2001 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez, mely mára egy egyedülálló, kiemelkedő látogatottságú és elismertségű országos rendezvénnyé nőtte ki magát. Három napon át tartó télűző vidám mulatság ötletgazdája és szervezői nem engednek az eddig megszokott kiváló színvonalból. A fesztivál célja, hogy a téli szezonban is a városba látogassanak a kül- és belföldi vendégek, s Miskolcban egy vendégszerető, gasztronómiai, kulturális és turisztikai értékekben gazdag régióközpontot ismerjenek meg.

Miskolci Tél – Kocsonyafesztivál
Vendégváró - Kocsonyabál Miskolcon
http://www.vendegvaro.hu/kocsonyabal-miskolc

2012-ben már tizenkettedik alkalommal rendezik meg Kocsonyabált a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, közismertebb nevén a Palotaszálló impozáns épületében. A bál mára a vidék legjelentősebb társasági eseményévé vált, hiszen a kulináris élvezetek mellett kiváló találkahelyet és alkalmat nyújt a kultúra, a gazdaság, média, tudomány és a közélet szereplői számára. A Kocsonyabál a Kocsonyafesztivál rendezvénysorozat része.

Vendégváró - Kocsonyabál Miskolcon
Kocsonyafesztivál - Képgaléria
http://www.kocsonyafesztival.hu/galeria/

Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált, kocsonyabált rendez. A fesztiválon készült képeket, fotókat láthatjuk a galériában.

Kocsonyafesztivál - Képgaléria
Programok 2012-ben
http://www.kocsonyafesztival.hu/programok/

A miskolci kocsonyafesztivál 2012-es programjai, dátum, idő és helyszínek szerint.

Programok 2012-ben
Az ízlelés episztemológiája - elmélkedés
http://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=87

Váncsa István - Fokhagyma a legeslegvégén jön, amikor már megfőtt az egész, hogy az illóolajai el ne illanjanak, akkor viszont összezúzva, és igen bőségesen. Ma már másképp látom: nem zúzva, hanem vágva. Késsel, türelmesen, apróra, úgy jobb íze lesz, tisztább és üdébb. Fokhagymanyomóval persze gyorsabb, de hát hova a fenébe sietünk annyira. És minek. Az igaz magyar ember Váncsa-módra fokhagymázott kocsonyát fogyaszt, bűzfellegek mögé rejtezik, és derűsen böfög.

Az ízlelés episztemológiája - elmélkedés
Hogyan készítsünk kocsonyát?
http://videosmart.hu/video/hogyan-keszitsunk-kocsonyat

Hogyan készítsünk kocsonyát? - VideoSmart - Videórecept. Hozzávalók, elkészítési folyamat lépésről-lépésre.

Hogyan készítsünk kocsonyát?
Anya, ez isteni! - receptje
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/11/kocsonya.html

A húsokat megmossuk, daraboljuk és hideg vízbe (annyi, hogy jól ellepje) feltesszük főni egy hatalmas edényben a felnegyedelt hagymával, egy fej fokhagymával, sóval, borssal. Ha forr, azonnal minimál takarékra csendesítjük alatta a lángot/hőforrást, mert csak gyöngyözve szabad neki főni, különben zavaros lesz a kocsonya.

Anya, ez isteni! - receptje
Egyszemélyes tálkák pulykaszárnyból
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2011/01/vkf-39.html

Az idei első, a sorban már a 39.-ik Vigyázz, Kész, Főzz! játék egyik témája a kocsonya. Dizájnos egyszemélyes adagokat készítettem pulykaszárnyból. Akinek jó a kézügyessége, cifrázhatja a díszítést.

Egyszemélyes tálkák pulykaszárnyból
Pulyka kocsonya
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2010/01/pulyka-kocsonya.html

A sertés kocsonyánál könnyedebb változat, a legjobb, ha pulyka szárnyból és alsócombból főzzük. Ugyanúgy készül, mint a sertés kocsonya, de a bőrkét nem szoktuk „tálalni” (annak Boxi kutyánk jobban örül), a tányérra csak a szín hús kerül.

Pulyka kocsonya
Kocsonya költemény
http://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Miskolc_Kocsonyafesztiva ...

Jelly festival, Kocsonyafesztivál - Miskolc, Hungary, 2008

Kocsonya költemény
46 sulze rezepte - Német receptek
http://www.chefkoch.de/rs/s0/sulze/Rezepte.html

46 sulze (sülze) rezepte - Német ínycsiklandozó kocsonya receptek, fotókkal illusztrálva.

46 sulze rezepte - Német receptek
Gaszt Roland körútja más nemzeteknél
http://szeretemahasam.hu/2011/01/13/kocsonya-vodka/

Nosza hát, nézzünk körül, mely népek, hogyan készítik a kocsonyát. A Franciákkal kezdek, ha már a legrégebbi szakirodalom tőlük eredeztethető. Ők zseléként aposztrofálják az étel, “Œufs en gelée” néven és hasonló ízvilágban készítik, tojással a közepén. szeretemahasam.hu - Interaktív, hedonista, gasztro blog.

Gaszt Roland körútja más nemzeteknél
Bela pihtija - Horvát recept
http://www.coolinarika.com/recept/bela-pihtija/

A horvátok sem vetik meg a kocsonyás ételeket: Bela pihtija - Horvát recept. Hozzávalók: joghurt, sonka, répa, sajt, uborka, borsó, tojás.

Bela pihtija - Horvát recept
Pihtija (szláv népek kocsonyái)
http://www.coolinarika.com/pretrazivanje/?upit=Pihtija

Pihtija (szláv népek kocsonyái) - Horvát receptek, kocsonya verziók.

Pihtija (szláv népek kocsonyái)
Tojás zselében - francia recept
http://chefsimon.com/oeuf-en-gelee.html

A franciák adták a "zselé" (Gelée)szót a kocsonyásított ételek állagára. Tojás zselében - francia recept. Fotóval, készítés lépésről-lépésre. Játék az átláthatósággal. Vizuálisan rendkívűl gyönyörű és üdítő.

Tojás zselében - francia recept
Sörös nyúlkocsonya - francia
http://chefsimon.com/lapin-en-gelee-biere.html

Sörös nyúlkocsonya (zselé) - Lapin en gelée à la bière. Francia recept csodálatos fotókkal, a kocsonya készítése lépésről-lépésre. Alapanyagok: nyúlhús, mogyoróhagyma, foghagyma, rozmaring, kakukkfű, levendula, sör, víz vagy csirkehús lé, zselatin...

Sörös nyúlkocsonya - francia
Az orosz konyha kocsonyái
http://www.gastronom.ru/rcp_group.aspx?gr=2115

Az orosz konyha kocsonyái - Képes receptgyűjtemény. Jelly, zselé, kocsonya ... Remegő finomságok.

Az orosz konyha kocsonyái
Orosz sertéskocsonya
http://www.kulina.ru/articles/rec/zakuski/doc/

Orosz sertéskocsonya recept. Kocsonya főzése lépésről-lépésre fotókkal illusztrálva. A kocsonyát kínálják: tormával, mustárral, foghagymával, tejföllel.

Orosz sertéskocsonya
Jelly recipes - UK
http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/search?q=jelly

Jelly recipes - UK - Zselé receptek Angliából. Gyümölcsös, boros, joghurtos...

Jelly recipes - UK
Very Berry Gelatin
http://www.myrecipes.com/recipe/very-berry-gelatin-10000001875177/

Very Berry Gelatin Recipe. Gyümölcsös zselé készítése. Eper, áfonya, szeder gyümölcsökből.

Very Berry Gelatin
Kakas Aszpik
http://geniuscook.com/cock-jellied-minced-meat/

Rooster Aspic recipe - Kakas Aszpik recept. Semmi sem lehet jobb egy finom és hússal gazdag kocsonyánál.

Kakas Aszpik
Hirdetések
Oldal leírása
kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei.
Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez

Aktív linkek: 128 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3866