Nyúlkocsonyahttp://egyunkjot.hu/12510 Együnk Jót! Nyúlkocsonya recept borajánlóval. A nyulat megtisztítjuk, megmossuk, a húsos részeket – a combokat, a lapockát és a gerincet – kicsontozzuk. A színhúst félretesszük, a többit a csontokkal együtt a megtisztított zöldségekkel, a vöröshagymával és a fokhagymával 4 l vízben feltesszük főni. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, egészen addig, amíg a leve a felére visszaforr. Közben többször leszedjük a habját, hogy szép, tiszta kocsonyát kapjunk.  Sertéskocsonya szabadtűzön, bográcsbanhttp://www.orderofopenairfire.com/index.php?receptek=list&repid=310 A kocsonyahúst megtisztítjuk, megmossuk. A körmöket hosszában félbehasítjuk (a hátsó körmöket 3 részre kell darabolni). A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meg a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát héjastól megmossuk. Mindezeket a hússal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk. 5 liter vizet ráöntünk (a végére 4 liter marad)...  Szilveszterhttp://szilveszter.wyw.hu/ Szilveszter, újév: Szilveszteri bulik, szállások, rendezvények, hogy megtaláld a számodra megfelelő programot az év utolsó napjára. Segítünk az ünnepi készülődésben is: szilveszteri receptek, ételek, italok. Tűzijáték, jelmezek lelőhelyei. Szilveszteri, újévi képeslapok, sms-ek, idézetek hogy a barátokat, családtagokat is köszönteni tudjad.  Recept oldalakhttp://receptek.wyw.hu/ Recept oldalak gyűjteménye. Wyw receptkereső, és katalógus. Ajánlj Te is receptes oldalt gyűjteményünkbe.  Receptkeresőhttp://receptkereso.wyw.hu/ Wyw receptkereső - Receptek keresése az interneten. Összegyűjtöttük a legjobb recept oldalakat.  Télhttp://tel.wyw.hu/ A tél és téli hónapok beköszöntével, megérkezik a hidegebb, zordabb időjárás, de ne búsuljunk, rengeteg téli program, kikapcsolódás és ünnep dobja fel ezt az időszakot. Oldalunk összegyűjtötte téli ünnepköröket, téli képeslapokat, valamint háttérképeket, verseket. Az aktív, téli sportokat kedvelőknek síutakat. Az évszak nem csak a hógolyózás, szánkózás időszaka, hanem a kocsonyafőzésé is a téli szezonban.  Karácsonyi receptekhttp://karacsonyireceptek.wyw.hu/ Karácsonyi receptek: Karácsonyi ételek, italok, sütemények, menük. Oldalunk segítséget nyújt a karácsonyi sütés-főzésben, hogy minden tökéletes legyen az ünnepi asztalon.  Húsvéthttp://husvet.wyw.hu/ A tavaszvárás és a keresztény vallás ünnepe. Húsvét és a hozzá kapcsolódó szokások, hagyományok, locsolóversek, húsvéti képeslapok, háttérképek valamint húsvéti receptek.  Farsanghttp://farsang.wyw.hu/ Farsang: Télbúcsúztatás, busójárás, karneválok, bálok időszaka.  Pogácsahttp://pogacsa.wyw.hu/ Pogácsa receptek: Ismertebb változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhtúrós és káposztás pogácsa.  Süteményhttp://sutemeny.wyw.hu/ Sütemény receptek: Édes és sós sütemények, torták, desszertek ünnepekre és hétköznapokra. Sütőben sült vagy sütés nélküli sütemény receptek.  Koktélokhttp://koktel.wyw.hu/ Finom koktél receptek, melyek elengedhetetlen kiegészítői a partiknak, szilveszteri buliknak. Koktél készítés, alapanyagok, koktélbárok, bárkellékek.  Szaloncukorhttp://szaloncukor.wyw.hu/ Szaloncukor: Hagyományos ünnepi édességek egyike, mely többféle ízben kapható, de házilag is elkészíthetjük.  Tortahttp://torta.wyw.hu/ Tortarendelés, ünnepi, esküvői, születésnapi torták. Torta receptek és díszítési technikák témájú oldalak gyűjteménye.  Kocsonya - Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Kocsonya A kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel. A kocsonya készítésének az első írott receptje Franciaországban maradt fenn. Az első, kocsonyával kapcsolatos magyar írásos emlék 1544-ből való. A miskolci közmondások közül országosan ismertté vált a „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”. 2000 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez.  Régi képeslap Miskolcrólhttp://keptar.oszk.hu/html/kepoldal/index.phtml?id=894 Észak-Magyarország régi képeslapokon: Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka - Régi képeslap  A miskolci kocsonya hiteles történetehttp://miskolcpince.emiter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5 ... Hogy pislogott-e a béka a miskolci kocsonyában vagy sem, mindmáig nem derült ki. Az viszont igen, hogy a miskolciaknak régtől fogva kedvelt eledele volt, s mint ilyet, a sokadalmakon kívül a korcsmákban, vendéglőkben is feltálaltak, nem beszélve az avasi vagy tetemvári pincékről, pincézésekről.  Miskolci kocsonyafesztiválhttp://hu.wikipedia.org/wiki/Miskolci_kocsonyafesztiv%C3%A1l A miskolci kocsonyafesztivál az észak-magyarországi régió, s ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye. 2004-től hivatalos neve: Miskolci Tél kocsonyafesztivál. Főbb helyszínek: Hősök tere, Szinva terasz, Városház tér, de a Belvároson kívül Miskolc-Tapolcán és Lillafüreden is vannak rendezvények. A Fesztivál kabalaállata a Brecus Anonymus.  Így készül! - Videórecepthttp://www.receptbarlang.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=129 ... receptbarlang.hu - Videórecept: A kocsonya a téli időszak egyik kedvelt magyar étele főleg karácsonykor kerül elő a kocsonya recept a magyar háztartásokban. Most bemutatunk, egy videót ahol megnézhetjük hogyan is kell finom és ízletes kocsonyát készíteni.  Miskolci Tél – Kocsonyafesztiválhttp://www.kocsonyafesztival.hu/ 2001 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez, mely mára egy egyedülálló, kiemelkedő látogatottságú és elismertségű országos rendezvénnyé nőtte ki magát. Három napon át tartó télűző vidám mulatság ötletgazdája és szervezői nem engednek az eddig megszokott kiváló színvonalból. A fesztivál célja, hogy a téli szezonban is a városba látogassanak a kül- és belföldi vendégek, s Miskolcban egy vendégszerető, gasztronómiai, kulturális és turisztikai értékekben gazdag régióközpontot ismerjenek meg.  Vendégváró - Kocsonyabál Miskolconhttp://www.vendegvaro.hu/kocsonyabal-miskolc 2012-ben már tizenkettedik alkalommal rendezik meg Kocsonyabált a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, közismertebb nevén a Palotaszálló impozáns épületében.
A bál mára a vidék legjelentősebb társasági eseményévé vált, hiszen a kulináris élvezetek mellett kiváló találkahelyet és alkalmat nyújt a kultúra, a gazdaság, média, tudomány és a közélet szereplői számára. A Kocsonyabál a Kocsonyafesztivál rendezvénysorozat része.  Kocsonyafesztivál - Képgalériahttp://www.kocsonyafesztival.hu/galeria/ Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált, kocsonyabált rendez. A fesztiválon készült képeket, fotókat láthatjuk a galériában.  Programok 2012-benhttp://www.kocsonyafesztival.hu/programok/ A miskolci kocsonyafesztivál 2012-es programjai, dátum, idő és helyszínek szerint.  Az ízlelés episztemológiája - elmélkedéshttp://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=87 Váncsa István - Fokhagyma a legeslegvégén jön, amikor már megfőtt az egész, hogy az illóolajai el ne illanjanak, akkor viszont összezúzva, és igen bőségesen. Ma már másképp látom: nem zúzva, hanem vágva. Késsel, türelmesen, apróra, úgy jobb íze lesz, tisztább és üdébb. Fokhagymanyomóval persze gyorsabb, de hát hova a fenébe sietünk annyira. És minek. Az igaz magyar ember Váncsa-módra fokhagymázott kocsonyát fogyaszt, bűzfellegek mögé rejtezik, és derűsen böfög.  Hogyan készítsünk kocsonyát?http://videosmart.hu/video/hogyan-keszitsunk-kocsonyat Hogyan készítsünk kocsonyát? - VideoSmart - Videórecept. Hozzávalók, elkészítési folyamat lépésről-lépésre.  Anya, ez isteni! - receptjehttp://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/11/kocsonya.html A húsokat megmossuk, daraboljuk és hideg vízbe (annyi, hogy jól ellepje) feltesszük főni egy hatalmas edényben a felnegyedelt hagymával, egy fej fokhagymával, sóval, borssal. Ha forr, azonnal minimál takarékra csendesítjük alatta a lángot/hőforrást, mert csak gyöngyözve szabad neki főni, különben zavaros lesz a kocsonya.  Egyszemélyes tálkák pulykaszárnybólhttp://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2011/01/vkf-39.html Az idei első, a sorban már a 39.-ik Vigyázz, Kész, Főzz! játék egyik témája a kocsonya. Dizájnos egyszemélyes adagokat készítettem pulykaszárnyból. Akinek jó a kézügyessége, cifrázhatja a díszítést.  Pulyka kocsonyahttp://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2010/01/pulyka-kocsonya.html A sertés kocsonyánál könnyedebb változat, a legjobb, ha pulyka szárnyból és alsócombból főzzük. Ugyanúgy készül, mint a sertés kocsonya, de a bőrkét nem szoktuk „tálalni” (annak Boxi kutyánk jobban örül), a tányérra csak a szín hús kerül.  Kocsonya költeményhttp://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Miskolc_Kocsonyafesztiva ... Jelly festival, Kocsonyafesztivál - Miskolc, Hungary, 2008  46 sulze rezepte - Német receptekhttp://www.chefkoch.de/rs/s0/sulze/Rezepte.html 46 sulze (sülze) rezepte - Német ínycsiklandozó kocsonya receptek, fotókkal illusztrálva.  Gaszt Roland körútja más nemzeteknélhttp://szeretemahasam.hu/2011/01/13/kocsonya-vodka/ Nosza hát, nézzünk körül, mely népek, hogyan készítik a kocsonyát. A Franciákkal kezdek, ha már a legrégebbi szakirodalom tőlük eredeztethető. Ők zseléként aposztrofálják az étel, “Œufs en gelée” néven és hasonló ízvilágban készítik, tojással a közepén.
szeretemahasam.hu - Interaktív, hedonista, gasztro blog.  Bela pihtija - Horvát recepthttp://www.coolinarika.com/recept/bela-pihtija/ A horvátok sem vetik meg a kocsonyás ételeket: Bela pihtija - Horvát recept. Hozzávalók: joghurt, sonka, répa, sajt, uborka, borsó, tojás.  Tojás zselében - francia recepthttp://chefsimon.com/oeuf-en-gelee.html A franciák adták a "zselé" (Gelée)szót a kocsonyásított ételek állagára.
Tojás zselében - francia recept. Fotóval, készítés lépésről-lépésre. Játék az átláthatósággal. Vizuálisan rendkívűl gyönyörű és üdítő.  Sörös nyúlkocsonya - franciahttp://chefsimon.com/lapin-en-gelee-biere.html Sörös nyúlkocsonya (zselé) - Lapin en gelée à la bière. Francia recept csodálatos fotókkal, a kocsonya készítése lépésről-lépésre.
Alapanyagok: nyúlhús, mogyoróhagyma, foghagyma, rozmaring, kakukkfű, levendula, sör, víz vagy csirkehús lé, zselatin...  Az orosz konyha kocsonyáihttp://www.gastronom.ru/rcp_group.aspx?gr=2115 Az orosz konyha kocsonyái - Képes receptgyűjtemény. Jelly, zselé, kocsonya ... Remegő finomságok.  Orosz sertéskocsonyahttp://www.kulina.ru/articles/rec/zakuski/doc/ Orosz sertéskocsonya recept. Kocsonya főzése lépésről-lépésre fotókkal illusztrálva. A kocsonyát kínálják: tormával, mustárral, foghagymával, tejföllel.  Jelly recipes - UKhttp://www.goodtoknow.co.uk/recipes/search?q=jelly Jelly recipes - UK - Zselé receptek Angliából. Gyümölcsös, boros, joghurtos...  Very Berry Gelatinhttp://www.myrecipes.com/recipe/very-berry-gelatin-10000001875177/ Very Berry Gelatin Recipe. Gyümölcsös zselé készítése. Eper, áfonya, szeder gyümölcsökből.  Kakas Aszpikhttp://geniuscook.com/cock-jellied-minced-meat/ Rooster Aspic recipe - Kakas Aszpik recept. Semmi sem lehet jobb egy finom és hússal gazdag kocsonyánál.  Nyúlkocsonyahttp://egyunkjot.hu/12510 Együnk Jót! Nyúlkocsonya recept borajánlóval. A nyulat megtisztítjuk, megmossuk, a húsos részeket – a combokat, a lapockát és a gerincet – kicsontozzuk. A színhúst félretesszük, a többit a csontokkal együtt a megtisztított zöldségekkel, a vöröshagymával és a fokhagymával 4 l vízben feltesszük főni. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve főzzük, egészen addig, amíg a leve a felére visszaforr. Közben többször leszedjük a habját, hogy szép, tiszta kocsonyát kapjunk.  Sertéskocsonya szabadtűzön, bográcsbanhttp://www.orderofopenairfire.com/index.php?receptek=list&repid=310 A kocsonyahúst megtisztítjuk, megmossuk. A körmöket hosszában félbehasítjuk (a hátsó körmöket 3 részre kell darabolni). A petrezselyemgyökeret, a sárgarépát meg a fokhagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát héjastól megmossuk. Mindezeket a hússal együtt egy 10 literes bográcsba rakjuk. 5 liter vizet ráöntünk (a végére 4 liter marad)...  Szilveszterhttp://szilveszter.wyw.hu/ Szilveszter, újév: Szilveszteri bulik, szállások, rendezvények, hogy megtaláld a számodra megfelelő programot az év utolsó napjára. Segítünk az ünnepi készülődésben is: szilveszteri receptek, ételek, italok. Tűzijáték, jelmezek lelőhelyei. Szilveszteri, újévi képeslapok, sms-ek, idézetek hogy a barátokat, családtagokat is köszönteni tudjad.  Recept oldalakhttp://receptek.wyw.hu/ Recept oldalak gyűjteménye. Wyw receptkereső, és katalógus. Ajánlj Te is receptes oldalt gyűjteményünkbe.  Receptkeresőhttp://receptkereso.wyw.hu/ Wyw receptkereső - Receptek keresése az interneten. Összegyűjtöttük a legjobb recept oldalakat.  Télhttp://tel.wyw.hu/ A tél és téli hónapok beköszöntével, megérkezik a hidegebb, zordabb időjárás, de ne búsuljunk, rengeteg téli program, kikapcsolódás és ünnep dobja fel ezt az időszakot. Oldalunk összegyűjtötte téli ünnepköröket, téli képeslapokat, valamint háttérképeket, verseket. Az aktív, téli sportokat kedvelőknek síutakat. Az évszak nem csak a hógolyózás, szánkózás időszaka, hanem a kocsonyafőzésé is a téli szezonban.  Karácsonyi receptekhttp://karacsonyireceptek.wyw.hu/ Karácsonyi receptek: Karácsonyi ételek, italok, sütemények, menük. Oldalunk segítséget nyújt a karácsonyi sütés-főzésben, hogy minden tökéletes legyen az ünnepi asztalon.  Húsvéthttp://husvet.wyw.hu/ A tavaszvárás és a keresztény vallás ünnepe. Húsvét és a hozzá kapcsolódó szokások, hagyományok, locsolóversek, húsvéti képeslapok, háttérképek valamint húsvéti receptek.  Farsanghttp://farsang.wyw.hu/ Farsang: Télbúcsúztatás, busójárás, karneválok, bálok időszaka.  Pogácsahttp://pogacsa.wyw.hu/ Pogácsa receptek: Ismertebb változatai a burgonyás, vajas, tepertős, juhtúrós és káposztás pogácsa.  Süteményhttp://sutemeny.wyw.hu/ Sütemény receptek: Édes és sós sütemények, torták, desszertek ünnepekre és hétköznapokra. Sütőben sült vagy sütés nélküli sütemény receptek.  Koktélokhttp://koktel.wyw.hu/ Finom koktél receptek, melyek elengedhetetlen kiegészítői a partiknak, szilveszteri buliknak. Koktél készítés, alapanyagok, koktélbárok, bárkellékek.  Szaloncukorhttp://szaloncukor.wyw.hu/ Szaloncukor: Hagyományos ünnepi édességek egyike, mely többféle ízben kapható, de házilag is elkészíthetjük.  Tortahttp://torta.wyw.hu/ Tortarendelés, ünnepi, esküvői, születésnapi torták. Torta receptek és díszítési technikák témájú oldalak gyűjteménye.  Kocsonya - Wikipédiahttp://hu.wikipedia.org/wiki/Kocsonya A kocsonya egy hagyományos, minden európai nép konyhájában fellelhető hideg étel. A kocsonya készítésének az első írott receptje Franciaországban maradt fenn. Az első, kocsonyával kapcsolatos magyar írásos emlék 1544-ből való. A miskolci közmondások közül országosan ismertté vált a „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka”. 2000 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez.  Régi képeslap Miskolcrólhttp://keptar.oszk.hu/html/kepoldal/index.phtml?id=894 Észak-Magyarország régi képeslapokon: Pislog, mint miskolci kocsonyában a béka - Régi képeslap  A miskolci kocsonya hiteles történetehttp://miskolcpince.emiter.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=5 ... Hogy pislogott-e a béka a miskolci kocsonyában vagy sem, mindmáig nem derült ki. Az viszont igen, hogy a miskolciaknak régtől fogva kedvelt eledele volt, s mint ilyet, a sokadalmakon kívül a korcsmákban, vendéglőkben is feltálaltak, nem beszélve az avasi vagy tetemvári pincékről, pincézésekről.  Miskolci kocsonyafesztiválhttp://hu.wikipedia.org/wiki/Miskolci_kocsonyafesztiv%C3%A1l A miskolci kocsonyafesztivál az észak-magyarországi régió, s ezen belül Miskolc egyik legnépszerűbb rendezvénye. 2004-től hivatalos neve: Miskolci Tél kocsonyafesztivál. Főbb helyszínek: Hősök tere, Szinva terasz, Városház tér, de a Belvároson kívül Miskolc-Tapolcán és Lillafüreden is vannak rendezvények. A Fesztivál kabalaállata a Brecus Anonymus.  Így készül! - Videórecepthttp://www.receptbarlang.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=129 ... receptbarlang.hu - Videórecept: A kocsonya a téli időszak egyik kedvelt magyar étele főleg karácsonykor kerül elő a kocsonya recept a magyar háztartásokban. Most bemutatunk, egy videót ahol megnézhetjük hogyan is kell finom és ízletes kocsonyát készíteni.  Miskolci Tél – Kocsonyafesztiválhttp://www.kocsonyafesztival.hu/ 2001 óta Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált rendez, mely mára egy egyedülálló, kiemelkedő látogatottságú és elismertségű országos rendezvénnyé nőtte ki magát. Három napon át tartó télűző vidám mulatság ötletgazdája és szervezői nem engednek az eddig megszokott kiváló színvonalból. A fesztivál célja, hogy a téli szezonban is a városba látogassanak a kül- és belföldi vendégek, s Miskolcban egy vendégszerető, gasztronómiai, kulturális és turisztikai értékekben gazdag régióközpontot ismerjenek meg.  Vendégváró - Kocsonyabál Miskolconhttp://www.vendegvaro.hu/kocsonyabal-miskolc 2012-ben már tizenkettedik alkalommal rendezik meg Kocsonyabált a lillafüredi Hunguest Hotel Palota, közismertebb nevén a Palotaszálló impozáns épületében.
A bál mára a vidék legjelentősebb társasági eseményévé vált, hiszen a kulináris élvezetek mellett kiváló találkahelyet és alkalmat nyújt a kultúra, a gazdaság, média, tudomány és a közélet szereplői számára. A Kocsonyabál a Kocsonyafesztivál rendezvénysorozat része.  Kocsonyafesztivál - Képgalériahttp://www.kocsonyafesztival.hu/galeria/ Miskolc minden év februárjában Kocsonyafesztivált, kocsonyabált rendez. A fesztiválon készült képeket, fotókat láthatjuk a galériában.  Programok 2012-benhttp://www.kocsonyafesztival.hu/programok/ A miskolci kocsonyafesztivál 2012-es programjai, dátum, idő és helyszínek szerint.  Az ízlelés episztemológiája - elmélkedéshttp://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=87 Váncsa István - Fokhagyma a legeslegvégén jön, amikor már megfőtt az egész, hogy az illóolajai el ne illanjanak, akkor viszont összezúzva, és igen bőségesen. Ma már másképp látom: nem zúzva, hanem vágva. Késsel, türelmesen, apróra, úgy jobb íze lesz, tisztább és üdébb. Fokhagymanyomóval persze gyorsabb, de hát hova a fenébe sietünk annyira. És minek. Az igaz magyar ember Váncsa-módra fokhagymázott kocsonyát fogyaszt, bűzfellegek mögé rejtezik, és derűsen böfög.  Hogyan készítsünk kocsonyát?http://videosmart.hu/video/hogyan-keszitsunk-kocsonyat Hogyan készítsünk kocsonyát? - VideoSmart - Videórecept. Hozzávalók, elkészítési folyamat lépésről-lépésre.  Anya, ez isteni! - receptjehttp://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/11/kocsonya.html A húsokat megmossuk, daraboljuk és hideg vízbe (annyi, hogy jól ellepje) feltesszük főni egy hatalmas edényben a felnegyedelt hagymával, egy fej fokhagymával, sóval, borssal. Ha forr, azonnal minimál takarékra csendesítjük alatta a lángot/hőforrást, mert csak gyöngyözve szabad neki főni, különben zavaros lesz a kocsonya.  Egyszemélyes tálkák pulykaszárnybólhttp://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2011/01/vkf-39.html Az idei első, a sorban már a 39.-ik Vigyázz, Kész, Főzz! játék egyik témája a kocsonya. Dizájnos egyszemélyes adagokat készítettem pulykaszárnyból. Akinek jó a kézügyessége, cifrázhatja a díszítést.  Pulyka kocsonyahttp://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2010/01/pulyka-kocsonya.html A sertés kocsonyánál könnyedebb változat, a legjobb, ha pulyka szárnyból és alsócombból főzzük. Ugyanúgy készül, mint a sertés kocsonya, de a bőrkét nem szoktuk „tálalni” (annak Boxi kutyánk jobban örül), a tányérra csak a szín hús kerül.  Kocsonya költeményhttp://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=F%C3%A1jl:Miskolc_Kocsonyafesztiva ... Jelly festival, Kocsonyafesztivál - Miskolc, Hungary, 2008  46 sulze rezepte - Német receptekhttp://www.chefkoch.de/rs/s0/sulze/Rezepte.html 46 sulze (sülze) rezepte - Német ínycsiklandozó kocsonya receptek, fotókkal illusztrálva.  Gaszt Roland körútja más nemzeteknélhttp://szeretemahasam.hu/2011/01/13/kocsonya-vodka/ Nosza hát, nézzünk körül, mely népek, hogyan készítik a kocsonyát. A Franciákkal kezdek, ha már a legrégebbi szakirodalom tőlük eredeztethető. Ők zseléként aposztrofálják az étel, “Œufs en gelée” néven és hasonló ízvilágban készítik, tojással a közepén.
szeretemahasam.hu - Interaktív, hedonista, gasztro blog.  Bela pihtija - Horvát recepthttp://www.coolinarika.com/recept/bela-pihtija/ A horvátok sem vetik meg a kocsonyás ételeket: Bela pihtija - Horvát recept. Hozzávalók: joghurt, sonka, répa, sajt, uborka, borsó, tojás.  Tojás zselében - francia recepthttp://chefsimon.com/oeuf-en-gelee.html A franciák adták a "zselé" (Gelée)szót a kocsonyásított ételek állagára.
Tojás zselében - francia recept. Fotóval, készítés lépésről-lépésre. Játék az átláthatósággal. Vizuálisan rendkívűl gyönyörű és üdítő.  Sörös nyúlkocsonya - franciahttp://chefsimon.com/lapin-en-gelee-biere.html Sörös nyúlkocsonya (zselé) - Lapin en gelée à la bière. Francia recept csodálatos fotókkal, a kocsonya készítése lépésről-lépésre.
Alapanyagok: nyúlhús, mogyoróhagyma, foghagyma, rozmaring, kakukkfű, levendula, sör, víz vagy csirkehús lé, zselatin...  Az orosz konyha kocsonyáihttp://www.gastronom.ru/rcp_group.aspx?gr=2115 Az orosz konyha kocsonyái - Képes receptgyűjtemény. Jelly, zselé, kocsonya ... Remegő finomságok.  Orosz sertéskocsonyahttp://www.kulina.ru/articles/rec/zakuski/doc/ Orosz sertéskocsonya recept. Kocsonya főzése lépésről-lépésre fotókkal illusztrálva. A kocsonyát kínálják: tormával, mustárral, foghagymával, tejföllel.  Jelly recipes - UKhttp://www.goodtoknow.co.uk/recipes/search?q=jelly Jelly recipes - UK - Zselé receptek Angliából. Gyümölcsös, boros, joghurtos...  Very Berry Gelatinhttp://www.myrecipes.com/recipe/very-berry-gelatin-10000001875177/ Very Berry Gelatin Recipe. Gyümölcsös zselé készítése. Eper, áfonya, szeder gyümölcsökből.  Kakas Aszpikhttp://geniuscook.com/cock-jellied-minced-meat/ Rooster Aspic recipe - Kakas Aszpik recept. Semmi sem lehet jobb egy finom és hússal gazdag kocsonyánál. 
|
| Oldal leírása kocsonya.wyw.hu: Kocsonya katalógus. Kocsonya receptekkel és kocsonya készítéssel kapcsolatos weboldalak gyűjteménye. Információk konyonyafesztiválokról, magyar és más nemzetek kocsonya receptjei. Gyűjteményünkben 128 válogatott kocsonya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |